aktuális híreink

Hemingway: Előrelépés!

A következő szezontól női csapatai is lesznek a Honvédnak.

2013-07-26 11:04:11

Az MLSZ rendelkezése értelmében, ettől az évtől kezdve minden NB1-es klubnak női U15-ös csapatot is kell indítani a korosztályos bajnokságban. Klubunk vezetése azonban megállapodott a Honvédot megkereső Hegyvidék elöljáróival, így a Honvédhoz kerül a teljes lány utánpótlás, és az NB1-ben negyedik helyen végzett felnőtt női csapat is. A következő bajnokságban már piros-fekete mezben, a műfüves pályán játszva, és természetesen Bp. Honvéd néven fognak szerepelni. A klub elképzelései szerint a női NB1-es meccs és az NB III-as férfi mérkőzés egymás után lesz.

- Hemingway úr, azért lettek a Honvédnak lánycsapatai, mert kötelező, vagy Ön látott esetleg ebben lehetőségeket?

- Nem lett kötelező a női csapatok fenntartása, egyedül az U15-ben kellene csapatot indítanunk, ezt pedig megoldottuk volna. Azonban megkeresett minket a Hegyvidék. A klub vezetője Dénes úr szeretett volna egy nagy presztízsű csapathoz menni. MTK-nak, Ferencvárosnak már van női csapata. Tulajdonképpen logikus lépés volt részéről, hogy megkeresett minket - mert a Honvédnak neve van- mi pedig tárt karokkal fogadtuk.Nekik kellett egy jó befogadó hely, nekünk meg kellett a női foci. Ez így nekünk is jobb, mert hosszú távú megoldásban gondolkodtunk.A csapat negyedik lett a női NB1-ben, fiatal játékosaik vannak, és jól játszanak! De ez most már a Bp. Honvéd lesz, nem a Hegyvidék. Megmarad minden, a struktúra, megmaradnak az emberek. Ahogy Rossi munkájába nem szólunk bele, ide sem fogunk.  Ugyanúgy Dénes úr fog irányítani. Ő egyébként a magyar női labdarúgás egyik nagy alakja, a szövetségben is dolgozott. Ha női fociról van szó, az ő neve mindig előkerül.A csapat a következő bajnokságban piros-feketében, Bp. Honvéd néven fog szerepelni. Az utánpótlás csapatok pedig a Goldballon fognak játszani, ahogy eddig is. Az a tervünk, hogy a női NB1-es mérkőzés az NBIII-as csapat meccse előtt lenne a műfüvesen. Be szeretnénk hozni a közönséget.Nekünk a női foci ugyanolyan fontos lesz, mint a többi csapat, tehát még véletlenül sem mostohagyerekként lesznek kezelve. A Honvéd honlapja is rendszeresen fog velük foglalkozni. Fokozatosan felkerülnek a csapatképek, interjúk játékosokkal stb. A női futball egyértelműen előrelépés a klub életében! Ugyanis ez olimpiai sport, és világbajnokságot is rendeznek.

- Kitűzött már valamilyen célt a csapat elé?

- Szeretnénk, ha ismét a dobogóért lennének harcban.

- Nagyon lelkesnek tűnik a női csapatokkal kapcsolatban.

- Én mindenben lelkes vagyok, amit csinálok! Vízhordásban is! Mondjuk a rendőrök Montenegróban segítettek nekem behozni a vizeket. A női foci most már itt van a Honvédnál!

- Azért a női fociról valahogy az ember rögtön az USA-ra gondol, hogy ott mennyien játsszák, mennyire népszerű.

- Mert ott jó foci van! Ott kimennek a nők, gyerekekkel, ezt szeretnénk itt is. De a férfiak meccsén is tele vannak a stadionok!

- Járt női foci meccsen az USA-ban?

- Hogyne! Sőt olimpián is voltam, azUSA-Kínán. Az atlantai olimpián biztosan volt női foci, a Los Angelesire mondjuk, nem mernék megesküdni. De úgy rémlik, hogy már ott is volt.Amerikában egymillió női focista van, itthon ezerötszáz. Ez nincs arányban. Itthon is kellene legalább húszezer női focista.

 

tko

           


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!