aktuális híreink

Lapszemle

Elfogytunk

2013-12-06 10:16:38

Tegnap a PMFC elleni Magyar Kupa mérkőzésen csapatunk 1:0-s vereséget szenvedett, és így kiesett a Magyar Kupából. Az eredmény persze nagyon fáj, hiszen a Magyar Kupa az egyik lehetséges út a nemzetközi szerepléshez. Ilyenkor bevett szokás az edzőt, a csapatot, a ködöt, a játékvezetőt, meg minden mást okolni a csalódásért, de igazából ez most nagyon igazságtalan lenne. Valahogy csapatunk, amely egész szezonban relatíve nagy létszámú kerettel működött, sérülések és eltiltások miatt tegnapra elfogyott. Már a mérkőzés előtt is baljós jelnek mutatkozott, hogy Hidi és Alcibiade eltiltás miatt, Vécsei, Daud, Perea, Bobál Geri, Zivanovic, Kovács pedig sérülés miatt nem állhatott Marco Rossi rendelkezésére. Vernes pedig a mérkőzés közben sérült meg.  Erősen tartalékos fiatal csapatunk így is mindent megtett a sikerért, de sajnos egy gólra már nem futotta. Én nagyon szeretem a sikert, de tiszteletem mindazoknak is, akik a körülmények között mindent megtettek azért, hogy a legjobb eredményt elérjék. Akkor is, ha ez nem mindig sikerül. Készüljünk fiúk szombatra, a Kecskemét ellen!

Most természetesen a bajnokság az egyetlen út, ahonnan kijuthatunk a nemzetközi porondra. Az első három helyezés automatikus nemzetközi szereplést jelent, míg a 4. hely csak akkor, ha az OTP Bank Liga győztes csapata egyben a Magyar Kupa győztese is. Ez egy új felállás, mert az előző években ilyen helyzetben a Magyar Kupa második helyezettje volt a nemzetközi indulásra jogosult (lásd MTK két szezonnal ezelőtt). Így aztán most a Pápa elleni szombati mérkőzésre kell koncentrálnunk, ami Pápán ebben az időben meg a sok sérültünkkel szintén nem ígérkezik örömfocinak. Viszont nagy segítség lesz, ha szurkolóink, akik közül több tucat Pécsen is nagy erővel buzdították csapatunkat (köszönjük fiúk!) Pápán is megjelennek a távolság, a köd, és az idő ellenére, hogy erőt adjanak fiainknak. De azért fiúk, akkor se szidjuk az ellenfél tulajdonosát, ha vannak olyan rossz modorú szurkolók a másik oldalon, akik engem nem szeretnek. Én elbírom, nem kell, hogy más elbírja. Szóval várjuk szurkolóinkat.

Ilyenkor mindig jönnek a kérdések az átigazolásokkal kapcsolatban. Mennek el tőlünk játékosok? Jönnek hozzánk új csatárok, középpályások, védők? Most könnyű helyzetben vagyok. Semmilyen igazolást nem tervezünk. Lehet, hogy álláspontunk megváltozik? Csak akkor, ha a jelenleg ismert felállás változik. Ha értékesítünk egy játékost, akkor van olyan szituáció, amikor helyére új játékost kell igazolni. Ugyanakkor lehetséges, hogy van már olyan érett játékosunk az akadémiáról, aki alkalmas pótlására, és így fölöslegessé válna egy új játékost szerződtetni. Persze ez csak akkor merül fel, ha sikerül egy játékost értékesíteni. A másik, még valószínűtlenebb szituáció az, hogy találunk egy olyan gyöngyszemet, aki szeretne a Honvédnál játszani, és az ár/érték arány megfelel a mi elvárásainknak. Persze ezzel a potenciális játékossal is csak akkor érdemes foglalkozni, ha van olyan pozíció, ahol valószínű, hogy kezdőként tudjuk játszatni. Ez pedig nem valószínű. Úgyhogy a legvalószínűbb az, hogy januárban is meglévő keretünkkel kezdünk.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!