aktuális híreink

A 100. válogatottunk!

Baráth kezdőként, Holender csereként szerepelt a nemzeti csapatban

2018-11-19 09:42:00

Az Észtország elleni mérkőzést követően a finnekkel szembeni Nemzetek Ligája-találkozón is kezdőként léphetett pályára a magyar válogatottban Baráth Botond. A Budapest Honvéd kiválósága így harmadszor lehetett válogatott – ezúttal is határozottan, megbízhatóan tette a dolgát –, sajnos azonban a mostani volt az első meccs, amit nem tudott végigjátszani, mivel az 51. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

„Az első meccsen kicsit idegenül éreztem magam a csapatban, mert nem tudtam annyi időt tölteni velük, amennyit szerettem volna. Illetve olyan pozícióban játszottam, amely igazából kényszerpozíció volt. Most már tudom, hogy ki merre mozog, mire számíthatok tőlük, és próbáltam úgy játszani, ahogy azt elvárták” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak még az észtek elleni meccset követően Baráth Botond.


Védőnk kényszerű cseréje ellenére a finnekkel szemben mindössze három percig volt Honvéd-játékos nélkül Marco Rossi együttese, az 54.-ben ugyanis Holender Filip váltotta Korhut Mihályt, ami azt is jelenti, hogy ő lett klubunk történelmének századik válogatott játékosa!

Amikor a mieinket érintő cserék – a kispadon ülő Gazdag Dániel végül nem állt be, Gróf Dávid pedig a lelátón foglalt helyet – zajlottak, a magyar válogatott már 2–0-ra vezetett, Szalai Ádám a 29., Nagy Ádám pedig a 37. percben talált be, és a lefújásig már nem is változott az eredmény. S miután az észtek legyőzték a görögöket, a magyar válogatott a csoportja második helyén végzett.

A lelátón több egykori kispesti csillag is feltűnt, ott volt a mérkőzésen Kovács Kálmán, Nagy Antal és Garaba Imre is, így ők is láthatták Holender Filip debütálását, amely azért is volt különleges, mert ő lett a Honvéd történelmének 100. válogatott játékosa.

A 66. percben az újonc még emlékezetesebbé tehette volna a bemutatkozást, 15 méterről leadott lövését azonban védte a kapus. A 90. percben Holender beadását mentették szögletre az északiak, majd a Honvéd dzsókere a hosszabbításban saját kapunk előtt is serénykedett, fejjel tisztázott egy finn beadást.

A találkozót követően a bokasérülést szenvedő Baráth Botondra orvosi vizsgálatok várták, bízunk benne, hogy a sérülés nem súlyos, az újonc Holender Filip pedig az interjúzónában nyilatkozott az újságíróknak.

 „Nagyon vártam már, hogy bemutatkozhassak a magyar válogatottban – mondta boldogan Holender Filip. – Szerencsére győztes meccsen tudtam debütálni. Már az észtek ellen is úgy volt, hogy pályára lépek, de aztán úgy alakult a meccs, hogy erre akkor nem került sor. Lámpalázas voltam egy kicsit, talán ennek tudható be, hogy nem tudtam értékesíteni a Szalaitól kapott labdát.”

Amikor megtudta, hogy a Honvéd történetének ő a 100. válogatott játékosa alaposan meglepődött.

„Úristen, én vagyok a századik? Ezt nem tudtam, ez külön ajándék nekem a sorstól” – mondta meghatódva.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!