aktuális híreink

A döntetlen az oroszoknak hízelgő

Amkar Perm – Bp. Honvéd 0-0

2017-01-18 16:00:08

Lejátszotta első mérkőzését a Honvéd a beleki edzőtáborban. A mieink közül Baráth Botond, Filip Holender és Laczkó Zsolt nem lehetett ott a pályán. Baráth még nem fejezte be a rehabilitációt, Laczkó gyomorrontás, Holender egy kisebb sérülés miatt hagyta ki az oroszok elleni meccset. A tegnapi csapadékos idő mára csak egy rossz emlék maradt, napfényes idő és 16 fokos meleg várta a pályára lépő csapatokat. Mindkét együttes színe piros-fekete, így mieink fehér mezben, fehér nadrágban és fekete sportszárban játszottak, az oroszok színösszeállítása a mi hazai szerelésünkre emlékeztetett. Már a meccs elején a Honvéd ragadta magához a kezdeményezést, az oroszok alig kerültek a kapunk előterébe. A meccs első esemény Lanzafame szabadrúgása volt, amit a kapus hárított. A 20. percben Cvejba buktatta Lanzafamét 25 méterre a kaputól, Lanzafame rövid ápolást, Cvejba pedig sárga lapot kapott. A túl oldalon Horváth napfürdőzött, a permiek nem nagyon tették próbára. A 32. percben Zsótér baloldali beadása okozott zavart az orosz védelemben, majd Eppel 16 méterről lőtt a bal kapufa töve mellé. A félidő vége felé Alejnyikov eresztett meg egy lövést, ez azonban nem váltott ki pánik hangulatot Horváth Andrásnál.

A szünetben Marco Rossi hat helyen cserélt. Lanzafame, Nagy G., Eppel, Vasiljevic, King és Horváth helyett Balász, Koszta, Dark, Gazdag, Villám és Gróf folytatta a játékot. A játék képe a 2. félidőben sem változott, a Honvéd irányította a meccset, az oroszok, szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, eredménytelenül. Az 59. percben Lovric helyett Palmes állt be. A 61. percben Zsótér lövését hárította a kapus, majd az apró termetű szélső a kidobott labdát megszerezte, beadását az érkező Balázs Zsolt centikkel fejelte a jobb kapufa mellé. Egy perc múlva Darkot buktatták hátulról, 20 méterre a kaputól. Villant a sárga, majd a piros, ugyanis az elkövető nem más volt, mint az első félidőben Lanzafamét buktató Cvejba. A szabadrúgás után Gazdaghoz került a labda, aki 10 méterről, balról a jobb kapufát találta telibe. Marco Rossi a 68. percben Göblyöst küldte pályára Hidi helyett, majd 2 perc múlva Tömösvári állt be Zsótér helyére. A meccs záró eseménye Dark nevéhez fűződik, a kongói légiós jobb alsó sarokra tartó fejesét csípte el a permi kapus. A kirúgás után a bírói sípszó a mérkőzés végét jelezte.

 

2017. január 18., Belek, 100 néző

Amkar Perm – Bp. Honvéd  0-0

 

BHFC: Horváth A. (Gróf 46’) – Lovric (Palmes 59’), Kamber, Bobál D. – King (Villám 46’), Vasiljevic (Gazdag 46’), Hidi (Göblyös 68’), Nagy G. (Koszta 46’), Zsótér (Tömösvári 70’) – Eppel (Dark 46’), Lanzafame (Balázs 46’).


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!