aktuális híreink

A Honvéd kellemetlen az ellenfelek számára

Beszélgetés Laczkó Zsolttal

2017-01-22 07:26:50

Laczkó Zsolt a tavaszi szezon első igazolása. Marco Rossi már korábban is szorgalmazta a huszonkétszeres baloldali védőt megszerzését. A válogatott játékos kölcsönbe érkezett a szezon végéig, a szerződés lejárta után a Honvédnak opciós joga van rá. A védővel a beleki edzőtáborban beszélgettünk többek között a Honvédról, a szobatársáról, és a válogatottságról.

 

Korábban többször is felmerült a neved Kispesten. Hogyan kerültél a Honvédhoz?

Többször is volt róla szó, hogy a Honvédba igazolok. Volt úgy, hogy nem tudtunk megegyezni, és volt olyan is, hogy rosszul döntöttem, most közel voltak az álláspontok, meg tudtunk egyezni, örülök, hogy Kispestre tudtam igazolni.

A törökországi edzőtábor 2. napját kihagytad. Mi történt veled?

Valamivel elrontottam a gyomrom, lázam volt, a hasam is fájt, ez miatt kellett kihagynom az edzést és a másnapi edzőmérkőzést. A doktor úrnak köszönhetően a mérkőzés napján már nem volt komoly problémám, szerencsére az erőm is visszatért.

Hogy érzed magadat a klubnál?

Nagyon jól érzem magam a Honvédnál. Amikor ide igazoltam több emberrel is beszéltem, csak jó, és pozitív dolgokat mondtak a csapatról, a közegről, a klubról.

Csak nem a Kemenes Szabolcs volt az egyik hírforrásod?

De elsősorban a Szabi, aki gyerekkori barátom, még utánpótlás korosztályban kezdtünk egy csapatban játszani. Régóta ismerem őt és nagyon jókat mesélt Honvédról, magam is ezt tapasztaltam. Az edzéseken és az edzéseken kívül is jól érzem magam, csak jót mondhatok a játékosokról, a szakmai stábról és a csapatért dolgozó emberekről. Ez abszolút szimpatikus, mert nem mindig találni olyan közeget, ami ennyire jól működik.

Kíváncsi lennék arra, hogy ideigazolásod előtt milyen véleményt alakítottál ki a csapatról?

Amíg kívülálló voltam, addig is azt gondoltam, hogy jól működik a Honvéd, hiszen ott van a dobogón. A tabella nem hazudik, egy csapat nem véletlenül van ilyen előkelő helyen. Azt láttam, hogy a Honvéd nagyon kellemetlen csapat az ellenfelek számára. Azt gondolom egy több éves munka eredménye most jött ki. Taktikailag az együttes nagyon rendben van, az NBI fölé nő ezt nyugodtan mondhatom. Nagyon nehéz a Honvéd ellen futballozni, meg kell szenvedni a győzelemért. Tapasztalom az edzéseken és tapasztaltam akkor is, amikor a Honvéd ellen játszottam ellenfélként.

Mit vársz a tavaszi szezontól, melyik csapat lehet a legnagyobb riválisunk?   

A Honvéd legnagyobb riválisa saját maga lesz. A labdarúgásban minden hamar megváltozhat. Ha egy csapat nem koncentrál megfelelően, azt az ellenfelek azonnal kihasználják, akkor bizony nehéz dolgunk lehet. A csapatban meg van a kellő motiváció, a szervezettség, az egymásért való küzdés, ha ehhez még egy kis pluszt hozzá tudunk tenni, akkor az élen végezhetünk. A Honvédnak nem kell félnie senkitől, ez egyértelmű.

Az edzőtáborban Davide Lanzafaméval vagy egy szobában. Hogy jött össze ez a párosítás?

Még a Sampdoriában futballoztam, amikor megismertem, de egymás ellen nem játszottunk soha. A privát életben többször is találkoztunk egy olasz étteremben. Sokat beszélgettünk a fociról, és az élet nagy dolgairól. Beszélek olaszul, nyilván ez is közelebb hozott egymáshoz minket. Egyébként nem csak vele jó a kapcsolatom, korábban Lovriccsal, Balázs Zsolttal és a próbajátékon lévő Villám Balázzsal is együtt játszottam, de a többieket is ismerem valamennyire.

A válogatottságról lemondtál?

Mindenki válogatott akar lenni az is, aki már volt és az is, aki még soha nem játszott nemzeti színű mezben. Azt nem mondanám, hogy lemondtam a válogatottságról, de jelenleg más a motivációm. Jelen pillanatban az a célom, hogy bekerüljek a Honvédba, egy jó szezont produkáljak, és jó eredményt érjünk el a szezon végén. Most ez foglalkoztat a legjobban.  


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!