aktuális híreink

A legnagyobb király

„Annál nincs felemelőbb, amikor gólt szerzel, és kifuthatsz a B-közép elé.”

2018-09-21 14:40:00

Ha Pisont István és Bozsik Stadion, akkor Honvéd–Sampdoria. Az 1991-es BEK-mérkőzésen csapatunk 2–1-re győzte le Pagliucával, Viallival és Mancinivel felálló olasz sztárcsapatot, a találkozón pedig Pisont szerzett vezetést a Honvédnak.

„Az a gól már egy folyamat része volt, amit előbb kiemelnék, az az első gólom a Honvédban a Győr elleni kupamecsen. Aztán a Tatabánya ellen is jól ment, megalapoztam, hogy az edzők és a szurkolók is elfogadjanak Ezt követően jött az olaszok elleni összecsapás, s talán ha akkor kapunk pihenőt a bajnokságban, és halaszthatunk, a visszavágón is nyerhettünk volna – idézte fel a régi emlékeket a Budapest Honvéd NB III-as csapatát irányító Pisont István. – Rengeteg emlék köt ide, például eszembe jut, hogy amikor először jártam itt, akkor még fekete-fehér, keresztcsíkos volt a kapufa, és valóban fából készült. Gyerekként Honvéd-szimpatizáns voltam, az 1980-as évek magyar válogatottjában sok honvédos szerepelt, és mindig jó érzés volt, amikor a tv-ben olyan meccset láttam, amit a Bozsik Stadionból közvetítettek. Aztán bekerültem a katonának, és megadatott, hogy itt játszhassak. A játékosok többsége jobban szereti a zárt lelátóval rendelkező stadionokat, de a pálya körüli lévő szponzori táblák, és a telt ház miatt így is remek volt itt a légkör, 8–10, a rangadókon 12-15 ezer néző előtt játszottunk. Fantasztikus volt a hangulat, annál pedig nincs felemelőbb, amikor gólt szerzel, és kifuthatsz a B-közép elé.”

Pisont István ráadásul a Honvéd tábor egyik nagy kedvence volt (sőt, még ma is annak számít), s amikor a rivális szurkolók megtalálták a roma származása miatt – s próbálták ezzel kizökkenteni a meccsek közben –, akkor a drukkerek a „Pisont István, a legnagyobb király” rigmussal válaszoltak, s azonnal a játékos mellé álltak.

„Az isteni tanítás szerint nem baj, ha megaláznak, fel fogsz emelkedni. Nem baj, ha szidnak, majd eljön a pilanat, amikor megismernek és felemelkedsz, ráadásul, akik a bajnokságban szidtak, a válogatott meccseken szurkoltak nekem" – hangsúlyozta Pisont István.

A szakember hozzátette, országszerte azt tapasztalja, hogy mindenhol szeretik a Honvédot (meg őt is), és jó szívvel idézte fel a bajnoki címmel záruló 2016–2017-es szezont, amely végén rengeteg néző jött ki a meccsekre. Pisont István bízik benne, hogy most is egyre több drukker látogat ki a Honvéd találkozóira, hiszen jól szerepel a csapat, és mindig az eredmények határozzák meg a nézőszámot.

„Várom már a szombati búcsúztatót, hiszen újra találkozhatok a régi barátokkal – folytatta Pisont István. – Egy kicsit sír a lelkem, hiszen a változásoknál az ember  megsiratja a régi dolgokat. Nagyon érzékeny vagyok, s bizonyos dolgokhoz nagyon kötődöm, a Bozsik pedig ilyen. De tudom, hogy lesz egy szép létesítmény, amely ugyanazon a helyen lesz, mint a mostani, egy olyan stadion, amely méltó a Honvédhoz.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!