aktuális híreink

A lehető legmesszebb szeretnénk jutni!

Erik van der Meer megkezdte a munkát

2017-06-13 11:25:46

Vidám, ugyanakkor tekintélyt sugárzó a megjelenése a Honvéd új vezetőedzőjének, Erik van der Meernek. A holland szakembert tegnap mutatták be a csapatnak. A délelőtti orvosi vizsgálat után megtartotta első edzését is, ahol ugyan a labda is előkerült, de a tréningen inkább a futás dominált. 

Erik, kezdjük egy rövid bemutatkozással a beszélgetést.

Erik van der Meer vagyok. Júliusban leszek 50 éves. Házas vagyok, 3 gyermekem van, 22, 24 és 25 évesek. 15 évig voltam profi játékos, ebből 10 évet szülővárosomban, az Utrechtben játszottam, utána pedig Belgiumban és Spanyolországban futballoztam. 31 évesen fejeztem be a játékos pályafutásomat. Edzői pályafutásomat is Utrechtben kezdtem, először az U12-nél, aztán a 2. csapatnál és az akadémia szakmai munkáját is irányítottam. 2006-ban pro licencet szereztem, utána sokfelé utaztam a világban. Voltam Katarban, Kazahsztánban, Ukrajnában és Malajziában. Nagyon élvezem, hogy különféle kultúrákat, világlátásokat ismerhettem meg.

Mennyire ismerted a Honvédot, mint klubot az idekerülésed előtt?

A Honvédot mindenki ismeri, már csak Puskás miatt is, mint ahogy Hollandiát is Johan Cruyff által. Láttam, hogy az öltözőben Puskás Ferenc fotója ott van a falon, mellette pedig a stadion névadójának, Bozsik Józsefnek a képe.

Mennyire sikerült feltérképezni a csapatot, a játékosokat? Láttad élőben a Honvédot?

Élőben még nem láttam az együttest. Először 3 napot töltöttem Kispesten, amikor Hemingway úrral, Gács Pállal és Nagy Lászlóval beszélgettünk. Úgy éreztem mindkét félnek hasznos volt a beszélgetés. A világhálón keresztül követtem a csapat meccseit, de láttam egyéb felvételeket is.

Nehéz vagy könnyű egy bajnokcsapatot átvenni?

Nehéz, mert az első pozíciót nehéz túlszárnyalni. A Honvéd eredményét az angol Liecester teljesítményéhez tudnám hasonlítani. Az ellenfelek most már máshogy fognak állni a Honvédhoz, a játékosokon is lesz egyfajta nyomás. Mentálisan teljesen más egy bajnoki címet megnyerni, mint megvédeni. De nagyon boldog vagyok, hogy a csapat bajnok lett.

Marco Rossinál olasz stílusban futballozott a csapat. Erik van der Meerrel holland stílusban fog játszani a Honvéd?

Nem lesz echte holland stílus, mivel szeretném a jó dolgokat megtartani, nem szeretnék túl sok dolgon változtatni. Más edző vagyok, mint az elődöm, de az elkövetkező hetekben mindenki meg fogja látni, hogy mit szeretnék játszatni a csapattal.

Komoly feladatok állnak a csapat előtt - Bajnokok Ligája, bajnokság, Magyar Kupa -  milyen eredményekkel lennél elégedett?

Mindent meg akarunk nyerni – mondja mosolyogva. Félre téve a tréfát, mindhárom sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk jutni. A Bajnokok Ligája egy nagyon nehéz sorozat, ahol a csoportkörbe bejutni kicsi az esély, de sansz mindig van. A bajnokságban megmutatta a csapat, hogy kis büdzsével is lehet bajnokságot nyerni, tehát nem mindig a pénz számít. Szeretném megismételni ezt az eredményt, illetve a Magyar Kupa lenne a leggyorsabb út az európai kupaszereplés felé.

A Honvédnak van egy kiváló utánpótlás akadémiája. Az U19 most nyerte meg a bajnokságot, és felnőttekhez hasonlón kilépett a nemzetközi porondra. Láttad a bajnoki címet eldöntő meccset?

Szombaton láttam a Győr elleni mérkőzést, ahol az ellenfél kvalitása nem volt az igazi, két piros lap után is 6-0-ra tudtunk diadalmaskodni, de mindenképpen tiszteletre méltó az, amit elért ez a csapat. Nehéz egy meccs alapján megítélni a játékosokat, de az biztos, hogy jó akadémiája van a Honvédnak.

Láttál a gyerekek között olyat, aki belefér az elképzeléseidbe?

Két fiatallal szeretnék játszani. Mindenféleképpen lesznek olyan játékosok, akik megkapják az esélyt az U19-es csapatból. Én is dolgoztam akadémián szakmai igazgatóként, tehát tudom, hogy ez milyen fontos. A következő héten jön majd 3 játékos az U19-ből, mivel most fejezték be a bajnokságot ők kaptak még egy rövid pihenőt.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!