aktuális híreink

A lehetőség éve

Koszta Márk visszatért Kispestre

2016-07-20 11:51:06

Koszta Márk magabiztos teljesítményt nyújtott az Újpest ellen. Egy éves kisvárdai kitérő után a Honvéd kezdő csapatában találta magát. Labdarúgónk az elmúlt szezont az NB II-es Kisvárda Master Good csapatánál töltötte, ahol Magyar Kupa és bajnoki meccseket is beleértve 28 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

Az MLSZ szabályozása miatt első osztályú klub nem rendelkezhet NB II-es csapattal, így tartalék csapatunk csak az NB III-ban szerepel, mely tökéletes arra, hogy az akadémiáról, utánpótlás futballból érkező játékosokat felkészítse a felnőtt futballra, azonban színvonalát tekintve az NB III és NB I között nagy különbség van. Így klubunk - következő lépcsőfokként - bizonyos játékosok esetében, a szükséges időpontban a kölcsönadás eszközével él a játékosok fejlődése és a több játéklehetőség érdekében. Ez az időszak szükséges és alkalmas arra, hogy az adott labdarúgóról kiderüljön, hogy készen áll az NB I-re, és magasabb szinten is helyt tud állni. Koszta Márk esetében ez a periódus nagyon hasznosnak bizonyult. Dicséret illeti a Kisvárdán folyó szakmai munkát. Ez is bizonyítja az NB I-es csapatok, akadémiák és NB II-es csapatok közötti együttműködés fontosságát.

Márkot az elmúlt egy évről és az Újpest elleni mérkőzésről kérdeztük.

Hogyan telt a kisvárdai időszak, milyen tapasztalatokat szereztél?

Nagyon élveztem ezt az egy évet. A csapattársakkal, mindenkivel sikerült jó viszonyt kialakítanom. A szakmai stáb is remek volt. Sokat fejlődtem ebben az egy évben taktikailag és technikailag is. Azt gondolom, a szurkolók is szerettek, nagyszerű szurkolók vannak Kisvárdán. Előtte öt évet töltöttem el a Bp. Honvédban, éppen ezért nagyon jót tett a váltás. Szükségem volt arra, hogy kimozduljak a megszokott közegből. Tizenhét éves koromtól már az NB III-ban játszottam és ahhoz, hogy eljussak az NBI-be, szükséges volt az NB II-ben eltöltött egy évre.

Milyen volt az Újpest elleni meccs belülről? Gondoltad volna, hogy amint visszatérsz az első NBI-es bajnokin már kezdő leszel?  

Természetesen nagy élmény volt a pályán lenni. Gondolom, az új fiatal szabály miatt kaptam meg azonnal a lehetőséget, hiszen a Bp. Honvéd a két fiatal játékos játszatására vonatkozó ajánlást betartja. Próbáltam felkészülni úgy, hogy ne ez legyen az egyetlen ok, amiért játszom, hanem a teljesítményem miatt szavazzon bizalmat az edző. Egyáltalán nem volt nyomás rajtam. Van különbség a másodosztály és az első osztály között, de ha nem szerepeltem volna az NB II-ben, nem lennék egyáltalán magabiztos az NB I-ben.

Koszta Márkról megkérdeztük a csapat vezetőedzőjét, Marco Rossit.

Milyen különbséget látsz az egy évvel ezelőtti és a mostani Koszta között?

- A játékos esetében nagyon fontos volt a kölcsönadás. Az NB III-at már kinőtte és látszott rajta a tehetség, de az NB I még nagyon nagy falat volt neki. Az akkori játékost az elmúlt hetekben és az edzésen látott játékossal összehasonlítva jelentős fejlődés látható, azonban még nagyon sok munka vár rá. Látszik, hogy Kisvárdán nagyon jó, hozzáértő munkát végeztek a játékossal. Sokat adott neki a sok játéklehetőség is. Fejlődött fizikálisan, erősebb, keményebb, agresszívebb lett. Sokkal jobban bírja az ütközéseket és rutinosabb lett a párharcokban és gyorsabb lett a döntéshozatala is. Tőlünk gyerekként távozott és férfiként érkezett vissza. Az alap így jó, de nagyon sok munka előtt áll még. Meg kell tanulnia a mi taktikánkat, maximálisan bele kell illeszkednie a csapatunkba és meg kell próbálnia folyamatos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Hogy erre képes lesz-e azt majd a folyamatos sorozatterhelés alatt derül ki.

 

Koszta Márkkal kapcsolatos hír, hogy támadónk 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubbal.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!