aktuális híreink

A rutinosak közé tartozik már

A tétmeccseken is szükség lesz a jó védekezésre.

2018-07-08 09:44:00

Már az első félidőben is jobban játszott a Budapest Honvéd, mint riválisa, a szlovák Zlate Moravce, de akkor még az ellenfél vezetett. A második játékrészben aztán fordított Supka Attila együttese, amelyben a térfélcserét követően ezúttal is sok fiatal kapott lehetőséget. No meg néhány rutinos játékos, s bizony már Nagy Gergő is ide sorolható.

„Bizony, 25 évesen már rámszakadt a csapat – jegyezte meg nevetve a Honvéd középpályása. – Komolyra fordítva a szót, tizenegy éve vagyok a Honvédnál, nyolc éve a felnőtteknél, most már ebbe a szerepkörbe is bele kell nőni. Az előző szezonban a csapatkapitány karszalagot is viselhettem, szóval ez is a feladatom, hogy segítsem a fiatalokat. Szerencsére vevők a tanácsokra, kérdezgetnek, én pedig átérzem a helyzetüket, én is voltam fiatal, amikor belecsöppentem a felnőttcsapat életébe, és jólesett, amikor segítettek az idősebbek.”

A fiatalok ráadásul rendre lendületet adtak a csapatnak, amely kifejezetten jól zárta a nyári felkészülést, hiszen amíg az első négy találkozón nem sikerült nyerni, addig a legutóbbi két mérkőzésen már egyaránt győzött a Honvéd.

„Azért a felkészülés elején még más volt a csapat, sok próbajátékos volt, keresgéltük magunkat, s komoly riválisaink is voltak – tekintett vissza a nyár első részére Nagy Gergő. – A két szlovák első osztályú ellenfelünkkel szemben viszont már domináltunk, akár egy, akár két sorral játszottunk. Csak egy gólt kaptunk a két meccsen, azt is tizenegyesből, a jó védekezésre a tétmeccseken is szükségünk lesz.”

Nagy Gergő hozzátette, kezd összeállni a csapat, ami azért is fontos, mert szerdán már a Rabotnicski ellen lép pályára a Honvéd az Európa-ligában. A középpályás szerint az is fontos, hogy hosszabb lett az együttes kispadja, a védelemben és a középpályára is olyan futballisták érkeztek, akik stabilitást tudnak adni. Csatárt pedig még keres a klub, erről beszámoltunk már, s ahogy Nagy Gergő is mondta, ha a támadósor is bővül még minőségi játékossal, akkor ütőképes Honvéd állhat össze a következő szezonra.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!