aktuális híreink

A selejt bosszúja

Lapszemle

2017-11-06 16:15:44

Azokról a selejtes emberekre gondolok, akiknek sikerült több éves munkánkat tönkretenni múlt szombaton a Groupama Arénában. Azokra a bűnözőkre gondolok, akik embereket késelnek meg, vagy rúgnak majdnem agyon, mert az elkövetőknek véleménykülönbségük van az áldozatokkal. A Bozsik Stadionban és a Budapest Honvéd, a Magyar Futball Akadémia más pályáin sem volt semmiféle rendbontás a szurkolóink részéről, mióta átvettem a klub irányítását. Stadiont újítottunk fel, akadémiát építettünk, jövő év első félévében meglesz az új utánpótlás központunk, utána pedig majd készül új, csodálatos stadionunk. Ezek vagyunk mi. Szurkolóink hétről-hétre sportszerűen bíztatják csapatunkat. 2500 szurkoló volt kíváncsi U19-es csapatunkra az FK Sutjeska Niksic elleni mérkőzésen. Családok, apák, anyák, nagyszülők, kisgyerekek látogatják stadionunkat. De ők is a bulvársajtót olvassák. Hogyan tudjuk meggyőzni őket, hogy a szenny bűze megáll Kispest határánál? Hogy ne féljenek, mert nálunk rend van, és drákói szigorral csapnánk le, ha közénk is beszivárognának a bűnözők? Múlt szombat a magyar labdarúgás sötét napja volt. Megint évekig fog tartani, amíg meggyőzzük potenciális nézőinket, hogy mi tisztességes emberek, és nem vadbarmok gyülekezete vagyunk? Remélem, az emberek tudnak disztingválni, és szétválasztani a minőséget a selejttől.

Az elmúlt héten volt vezetőedzőnk, Marco Rossi kifejtette, hogy miért nem lát maga előtt hosszú jövőt Dunaszerdahelyen, és hogy miért Kispest a világ legjobb helye egy futballedzőnek. Aztán mára már megjelent egy közlemény, amiből megtudtuk, hogy meg fogja ő szeretni a Felvidéket is. Mindkét sajtóanyagot érdeklődéssel olvastam. Az anyagokból nem derült ki, hogy miért nem hosszabbított klubunkkal. Ettől függetlenül mi sok sikert kívánunk neki további karrierjéhez, mint a DAC vezetőedzője.

Csak fiatal korom miatt nem kaptam szívrohamot szombaton. Négy gólt kellett rúgnunk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ott vagyunk az élbolyban, de meg kell szabadulnunk azoktól a katasztrofális egyéni hibáktól, amelyekből mérkőzés mérkőzés után elkerülhető gólokat kapunk. Támadójátékunk elfogadható, és egyre erősödik. De sohasem fogunk tudni elég gólt lőni, ha oly sokat kapunk, mint az elmúlt mérkőzéseken. Mindenkinek a tükörbe kell néznie, és lehetőség szerint saját magát látnia. Nem külső, hanem belső erősítésre van szükségünk. Ezt az erősítést már két hét múlva az Újpest ellen szeretném látni minden szinten.

Nagyon örültem a Felcsút elleni pazar szurkolásnak, de még jobban örültem annak, hogy nem kevesebben, hanem többen vannak ultráink az elmúlt hetek szerényebb eredményei ellenére is. Úgy hiszem, a szurkolót a csapata szeretete jellemzi. A szeretet akkor is tart, ha az eredmények nem mindig szívünk szerint alakulnak. Bízom abban, hogy új stadionunk elkészültéig ismét meg tudjuk duplázni mind fanatikusaink, mind a Családi Szektor – Tribün szurkolóinak számát is. Ezt egy nagyon fontos feladatnak tarom. Nem elsősorban anyagi okokból, hanem azért, mert valódi közönség nélkül a labdarúgás csak a curling egy más változata. Néha kritikát kapunk, hogy nem teszünk eleget a klub marketing tevékenységének megerősítése érdekében. Garantálom, hogy nincs még egy olyan klub Magyarországon, amely körülményeihez képest akkora erőfeszítést tesz ebbe az irányba, mint a Budapest Honvéd. De ezt az erőfeszítést is szeretnénk tovább fokozni. Remélem, a hétvégi bajnoki szünetben sokan látogatják majd utánpótlás csapatink mérkőzéseit a Bozsik Stadion pályáin. Szombaton 10:00 órakor U17-es csapatunk, 12:00 órakor pedig U16-os csapatunk játszik a PAFC csapataival. Remélem, minél többen töltenek majd el egy kellemes szombat délelőttöt kedvenc címükön: Kispest, Puskás Ferenc u. 1-3.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!