aktuális híreink

A szezon első napja

Orvosi vizsgálat és felmérés várt a szerdán a csapatra

2019-06-12 20:18:00

Remek hangulatban, folyamatos zrikálások közepette vágott neki a felkészülésnek a Budapest Honvéd együttese. A 2019–2020-as szezon első (edzés)napja orvosi vizsgálattal és fizikai felmérésekkel kezdődött, amelyen nemcsak azt figyelhettük meg, hogy ki mennyire barnult le, vagy éppen mennyit edzett a két és fél hetes szabadság alatt, hanem Dr. Kovács Péter teljesítménydiagnoszta és csapata felmérte, milyen állapotban érkeztek vissza a játékosok a pihenőről. A távozókat leszámítva az előző szezonbeli kerettagok mellett három kölcsönjátékosunk, Hegedűs Márk, Kovács Nikolasz és Lukács Dániel is megjelent az első napon.

„Egy összetett teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot végeztünk, lehetne még részletesebb vizsgálatokat is végezni, de ilyenkor a felkészülés elején az a feladatunk, hogy minél összetettebb képet adjunk a csapat állapotáról – mondta Dr. Kovács Péter. – Vizsgáljuk a testösszetételt, a gerincvizsgálat során a gerinc mobilitását, a tartóizmok szintjét állapítjuk meg, amit egy kognitív vizsgálat követ, ahol idegrendszeri mutatókat elemzünk. Az állóképességi teszt során egy állóképességi küszöböt mérünk be, amely az egyéni intenzitászónák fejlesztésekor nyújt segítséget, végül pedig egy robbanékony láberőtesztet végeztünk, és ezek alapján tudunk következtetéseket levonni.”

A szakember hozzátette, évek óta dolgoznak a Honvéddal, összesen pedig több mint 40 különböző sportág képviselőit szokták vizsgálni. Ebből a szempontból a labdarúgás összetett sportág, sokféle képességhalmazt követel meg, a vizsgálatok után pedig a vezetőedző felé továbbítják az eredményeket, a különböző megállapításokat, amely alapján a vezetőedző és a megfelelő szakember fejlesztheti a különböző képességeket.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!