aktuális híreink

A tanulás is fontos

Előrehozott érettségi, nyelvvizsga – az MFA növendékei a pályán kívül is sikeresek

2018-10-18 10:26:00

A hétvégén például veretlenek maradtak az utánpótláscsapataink, de nem nemcsak a pályán mutatott teljesítmény kapcsán tudunk pozitív hírekről beszámolni a Magyar Futball Akadémiát illetően. A MFA növendékei – akik egyben a BMSZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium diákjai – ugyanis a tanulást sem hanyagolják el, szorgalmuknak és George F. Hemingway tulajdonos extra támogatásának is köszönhetően májusban tizenegyen tettek előrehozott érettségi vizsgát, míg most négy tanuló készül a nyelvvizsgára. Sikeres vizsgát tett Borovsky Dániel, Cipf Dominik, Eördögh András, Király Olivér, Májer Péter, Major Ernő, Schritt Martin, Simó Attila, Temesvári Attila, Tóth Péter és Vizi Dávid.

„Az előrehozott érettségi vizsgát sikerrel teljesítők közül nyolcan tizenegyedikesek, hárman pedig csak tizedikesek voltak még, ráadásul mindenki ötösre vizsgázott – mondta a gyermekeket felkészítő Barna Zsuzsa tanárnő. – Osztályozó vizsgát kellett tenniük a négy év anyagából, és a tanulás érdekében vállalták, hogy pénteken, vagy kedden az edzések mellett még plusz órákat vettek. Tisztában vagyok vele, hogy itt a futball a prioritás, ki is van írva bejáratra, hogy Magyar Futball Akadémia. Viszont ezért vagyok szerencsés, hogy angolt tanítok, mert gyerekek legnagyobb része szeretne külföldre menni, és ott szüksége lesz a nyelvtudásra, ezért ezt nagyon komolyan veszik. Ha pedig valaki továbbtanul – ami szintén jó, mert több lábon áll az ember –, akkor is szükség lesz az angolra, a nyelvtudás mindenhol kell majd.”

A plusz órák megszervezésében Gaál Richárd oktatási és szociális igazgató is partner volt, s ezzel kapcsolatban Barna Zsuzsa hozzátette, volt olyan diák, aki saját maga jelentkezett, de ő is folyamatosan figyeli a nebulókat, és jelzi nekik, ha úgy érzi, jöhet a magasabb szintű próbatétel is.

„Nemcsak én motiválom a gyerekeket, ők is motiválnak engem, szerintem mi tanárok többet kapunk vissza tőlük, mint amit adunk, jó látni, hogy mennyire szeretnek minket – folytatta Barna Zsuzsa. – Büszke vagyok a tanulókra, és a sikereknél a nevelőtanárokat is ki kell emelni, hiszen tudom, hogy rendszeresen kikérdezik a diákokat, és ezzel ők is kiveszik a részüket a sikerekből.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!