aktuális híreink

A válogatott szünetben

Interjú George F. Hemingway-jel

2017-08-30 10:10:41

A válogatott mérkőzések miatti szünetben kíváncsiak voltunk a tulajdonos véleményére egy pár aktuális kérdésről.

- Még két nap van az átigazolási szezon lezárásáig. Lesznek-e fejlemények?

- Természetesen minden lehetséges, hiszen van egy-két játékosunk, akire esetleg még érkezhet ajánlat. De ha ebben a pillanatban kellene tippelnem, akkor azt mondanám, hogy minden marad úgy, ahogy van. Eddig semmilyen komolynak mondható ajánlatról nem tárgyalunk. Hozzáteszem, mi nem is igyekszünk megszabadulni kezdő játékosainktól.

- Akkor nézzük a másik oldalt. Tervezünk-e még igazolást?

- Az elkövetkező két napban valószínűleg már nem. De a dolgok úgy alakultak, hogy valószínűleg szükségünk lesz még két igazolásra az elkövetkező napokban, hetekben. Mind a középpályára, mind a védelembe tervezünk egy-egy igazolást. Ezeken eddig nem dolgoztunk, de most úgy látjuk, hogy szükségessé vált.

- Mi a véleménye a csapat eddigi szerepléséről?

- Alapjaiban véve meg vagyok elégedve, körülbelül ott vagyunk a tabellán, ahol reméltem. Természetesen a Debrecen elleni vereség fáj, de majd kiköszörüljük a csorbát. Támadójátékunk egészséges, de az elmúlt hetekben túl sok gólt kaptunk. Ezen mindenképpen javítani kell.

- Mi a csapat célja ebben az idényben?

Ismét a nemzetközi szereplést szeretnénk megcélozni. Úgy gondolom, hogy állományunk képes erre a feladatra.

- Ellentétben a 2016/17-es idénnyel csapatunk mostanában csak egy, az MLSZ által ösztönzött korú fiatallal játszik. Miért változott az elmúlt szezon gyakorlata?

Az elmúlt szezonban Koszta Márk és Gazdag Dani személyében volt két olyan játékosunk, aki mind érettségben, mind játéktudásban, mind pozícióban befért a kezdő csapatba. A 2015/16-os idényben Koszta Márk az NB II-ben, Gazdag pedig nálunk alaposan felkészült erre a feladatra. A mostani idényt megelőzően sajnos ez a feladat nem kapott kiemelt kezelést. Ezért ugyan van sok kiemelkedő képességű játékosunk az akadémiáról, érettség tekintetében még nem tudunk két ösztönzött korú játékossal felállni. De ezen a feladaton is dolgozunk, és nagyon remélem, hogy tavaszra meglesz ennek az eredménye. Ez egyáltalán nem egy könnyű feladat.

- Végezetül: hogy vannak a sérültjeink?

Sajnos ebben az idényben a szokásosnál jóval több sérülésünk van. King és Pölöskei még továbbra is sérült. Visszatérésük pontos időpontját még nem látjuk. Most Herjeczki és Tömösvári is sérüléssel bajlódik, de reméljük, már nem sokáig. Természetesen állandó orvosi felügyelet alatt vannak. A többiek már nagyjából rendben vannak.

Köszönjük a beszélgetést, és további sok sikert!


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!