aktuális híreink

A végén jött a gól

Danilo fejesével győzött a Honvéd Szombathelyen

2018-10-27 19:28:00

A lázas Gazdag Dániel és a kisebb combsérüléssel bajlódó Nagy Gergely nélkül lépett pályára először a Budapest Honvéd a Szombathelyi Haladás új stadionjában. Ami azt is jelentette, hogy a nyáron érkező Fousseni Bamba először volt kezdő az NB I-ben, míg Tischler Patrik honvédosként kezdett először az első osztályban.

Az első kapuralövés Priskin Tamás nevéhez fűződött – Gróf Dávid magabiztosan fogta a labdát –, az első ziccer azonban a mieink előtt adódott: Danilo lépett ki, de a Király Gábor helyett lehetőséget kapó Rózsa Dániel szögletre mentette a brazil támadó kísérletét. A következő percben viszont már a Haladás találhatott volna kapuba, azonban a középen üresen maradó Mészáros Karol kifelé cselezett Gróf Dáviddal szemben, közben pedig a védők is visszaértek.

Jó iramban, mindkét oldalon helyzetekkel indult tehát a találkozó, az első negyedórát Danilo újabb helyzete zárta le: Tischler Patrik csúsztatott, csatártársa lőtt, a labda viszont elakadt a kivetődő Rózsában. Hiába azonban a helyzetek, a találkozó elején nem sikerült gólt lőni, és hátul is figyelni kellett, ugyanis a szombathelyi támadásokban is benne volt a gólveszély. A Haladás tehát igazolta azt, amit Supka Attila edző is kiemelt a mérkőzés előtt, hogy hiába sereghajtó a rivális, igenis nehéz ellenfél, ráadásul az edzőváltás óta feljavult a játéka.

A 29. percben aztán egy fájdalmas eseményt jegyezhettünk fel. Jagodics Márk rossz ütemű becsúszása után Batik Bence maradt a földön, és a Honvéd orvosi stábjának kellett letámogatnia, majd az ápolás után az öltözőbe kísérni, míg a helyére Dino Skvorc szállt be. A védő bokáján kétcentis seb tátong, bízunk benne, hogy hamar felépül és visszatérhet.

A félidő hátralevő részében egy kicsit csökkent a tempó, de a hajrában Tischlernek volt még egy fejese, valamint Holendernek egy veszélyes elfutása, gól azonban nem született, így a szünetre maradt a 0–0.

Szombathelyi lehetőséggel indult a második félidő, a 65. percben pedig az öt perccel korábban is helyzetbe kerülő Gaál Bálint iramodott meg, de hiába a ziccer, a hatalmas sprintet kivágó Baráth Botond visszaért, és a lövés pillanatában becsúszva szögletre mentett! A folytatásra Tonci Kukoc érkezett a szombathelyi védőkkel hatalmas harcot vívó Tischler Patrik helyére, ami azt is jelentette, hogy ismét Holender lett Danilo csatártársa.

A 75. percben aztán érdekes helyzetet követően jutott tizenegyeshez a Haladás: Hidi beívelését követően ugyanis a partjelző lest jelzett, a hazai védők kifejelték a labdát, az asszisztens meg gyorsan letette a zászlót – így viszont kontrázhatott a Haladás, Kassai pedig úgy ítélte meg, hogy a becsúszó Baráth Botond szabálytalankodott Ofosuval szemben. A büntetőt Mészáros Karol végezte el, de Gróf vetődve hárított!

A tizenegyes után Banó-Szabó Bence helyett David N’Gog állt be, az utolsó hét percre pedig emberelőnybe került a Honvéd: Bosnjak használta a könyökét Danilóval szemben, amiért sárga lapot kapott, csakhogy ez már a második volt neki, így Kassai kiállította.

És amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a találkozó, jött Holender Filip szöglete, amelyet Danilo hat méterről a kapuba fejelt, s mivel a túloldali sarokrúgásból nem lett gól, a Honvéd megnyerte a végletekig kiélezett mérkőzést!


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!