aktuális híreink

A végére kisütött a nap

Fölényes győzelemmel bronzérmes a Honvéd

2019-04-22 19:34:00

A VIII. Honvéd-kupa utolsó napján a Budapest Honvéd-MFA együttese a 3. helyért küzdött meg az izraeli Maccabi Petah Tikva csapatával. Az izraeliek az első félidő végén szerezték meg a vezetést Joulani góljával (0–1).


A szünet után a játék szinte csak az vendégek térfelén folyt, egy kapufáról kipattanó labda után Varga talált a Maccabi kapujába, így sikerült kiegyenlíteni (1–1).


A 62. percben a kapu előtti kavarodásban Benczenleitner meglátta a helyet, és középről csavarta be a labdát a kapus mellett, ezzel megszerezte a vezetést a Honvéd (2–1). Alig két percre rá Benkő talált az izraeliek kapujába, ezzel tovább növelve a Honvéd előnyét (3–1). A 70. percben Benczenleitner megszerezte második gólját a találkozón, s egyúttal kialakította a végeredményt (4–1). A Budapest Honvéd-MFA tehát a VIII. Honvéd-kupán fölényes, 4–1-es győzelemmel a 3. helyen zárt.

Nagy Mihály vezetőedző így látta a mérkőzést:„Nem meglepő, hogy fel tudtunk állni hátrányból, hiszen egy mentálisan rendkívül erős játékosokból álló csapatról van szó. Már jól ismertük a Maccabi játékát, hiszen kétszer is láttuk őket játszani, de mégis belehibáztunk egy olyan játékelembe, melyet már jól ismertünk. Természetesen ez előfordul, hiszen rendkívül fiatal játékosokról van szó, még meg kell tanulniuk, hogy mire figyeljenek. Már az első félidőben sem játszottunk rosszul, rendkívül agresszívak voltunk, de a játék minőség nem volt megfelelő. A második félidőben beszálló játékosok nagyon sokat tettek hozzá a játék minőségi javulásához. Azt láttam, hogy főleg a félidő kezdetén elég komoly erőfölényben is voltunk, azok az egyéni megvillanások és jó megoldások és döntések amik a játékosainkat jellemezték, azok végig ültek és talán még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Összességében elégedett vagyok azzal, amit láttam, a játékosokat mindenképpen dicséret illeti, hiszen négy nap alatt három nagyon nehéz meccset játszottak.”

A 3. helyért

Budapest Honvéd-MFA–Maccabi Petah Tikva 4–1 (0–1)

Gólszerző: Varga G. (44.), Benczenleitner (62., 70.), Benkő (64.), ill. Joulani (38.)

Honvéd:  Salka – Varga, Kovács, Pekár, Benczenleitner – Kárász (Szabó), Nyitrai (Zsigmond), Bartha (Keresztes) – Kozma (Hajas), Németh, Kerezsi (Benkő)

Maccabi Petah Tikva: Anbary – Zakay, Nulman, Abuhav Shafiki – Heskeyahu, Saranga, Altoury, Joulani, – Bader, Zin

  

Az ötödik helyért zajló Sparta Rotterdam–Sturm Graz mérkőzés első félidejében többé-kevésbé kiegyenlített játék folyt, mind a két kapu előtt adódtak helyzetek, de gólokat nem láthattunk. A második félidő első percében Emegha góljával megszerezte a vezetést a Sparta Rotterdam csapata (1–0), de szinte azonnal jött is az osztrák kontra, Paunescu a félpályától iramodott a holland térfél felé, a kapus kifutott, a védelem pedig elkésett, így az osztrák játékos gond nélkül gurította a labdát a Rotterdam kapujába (1–1). A következő percekben a Sparta többször is próbálkozott, de csak a 66. percben sikerült ismét megszerezni újra a vezetést, mégpedig Martha góljával, aki középről talált a Graz kapujába (2–1). Az állás a továbbiakban nem változott, így az ötödik helyet a Sparta Rotterdam szerezte meg.

Az 5. helyért

Sparta Rotterdam–SK Sturm Graz 2–1 (0–0)

Gólszerző: Emegha (41.), Martha (66.) ill. Paunescu (43.)

Sparta Rotterdam: Bujize – Maipauw, Harmsen, Hollander, Hak, van Os, Annamousi, Emegha, Cedeno, Martha, Eersteling

SK Sturm Graz: Wieser – Janetzko, Schweinzer, Ostermann, Frewein – Lenhart, Grillitsch, Seifried, Walchhütter –Lemmerer, Paunescu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!