aktuális híreink

Akivel nagyot fordult a világ

Göblyös Dani profi játékos lett

2015-06-04 11:23:16

Göblyös Dániel, a Magyar Futball Akadémia növendéke a napokban 3 éves szerződést írt alá a Honvéddal. A fiatal, tehetséges játékossal többek között erről az eseményről is beszélgettünk, de szóba került a kezdet, a jelen és a jövő is.     

 

Dani, először is gratulálok az első profi szerződésedhez. Kérlek, néhány szóban mutatkozzál be a szurkolóinknak.

Köszönöm szépen. Göblyös Dániel vagyok, 19 éves, a Magyar Futball Akadémián tanultam 4 éven keresztül. Budapesten születtem, Lőrincen lakom. A Bp. Honvéd az első klubom, 8 éves koromban itt kezdtem futballozni.

Milyen háttérrel? Volt a családodban labdarúgó, vagy csak egyszerűen szeretted a labdát.

Az utóbbi. Az edzők furcsállották is, hogy a családban senkinek nincs futball múltja. Én vagyok az első, aki profi szinten foglalkozik a focival. A családom egyébként szereti a sportot. A nővérem például síel, és síoktatással foglalkozik. Jelenleg Magyarországon, de később külföldön szeretne dolgozni.

Talán közhely a következő kérdés, de szeretném, ha őszintén válaszolnál. Mit jelent neked a Honvéd?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy 8 éves koromban a Honvédot a neve miatt választottam. A focit szerettem, a pálya közel volt, hiszen 5 percnyire lakom a stadiontól, így természetes volt, hogy Kispesten kezdtem focizni. Itt tanultam az alapokat, minden, amit tudok, azt a Honvédnak köszönhetem. Az évek során kialakult bennem a klub szeretet, hálás vagyok az egyesületnek, az edzőknek. A Honvédtól kaptam mindent. A legfontosabb, hogy mindenem, amim van, az innen van, itt tanultam meg a labdarúgást.

Aztán jöttek az akadémiai évek. Kik voltak az edzőid?

Az U16-ban és az U17-ben Farkas Tibor volt az edzőm, majd az U18-ban Pintér Tamás, de  Somogyi Krisztián, és Simon Miklós is foglalkozott velem. Idén, az U21-ben Mundi Viktor volt az edzőm. Farkas Tibor kezei alatt töltöttem a legtöbb időt. Tőle tanultam talán a legtöbbet. Az U15-ben még a taktikai képzés nem nagyon szerepelt, Tibi bácsinál megtanultuk, hogy csapaként kell futballoznunk. Pintér Tamásnál sokat foglalkoztunk a taktikai képzéssel. Mundi Viktor azt mondta, amikor idekerült, hogy mi már mindent megtanultunk, amit egy 18 éves játékosnak tudnia kell, már csak csiszolni kell a tudásunkat, a hibáinkat kell javítani.

Hogy kerültél képbe a felnőttek között?

Az U21-ben játszottam rendszeresen, az ott nyújtott teljesítményem alapján az akadémia szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck ajánlott Marco Rossi figyelmébe, aki felvitt az NBI-es csapathoz. A felnőttekkel edzetem, de az U21-ben játszottam.

Az utóbbi két hónapban felgyorsultak az események körülötted. Április 21-én a Liga Kupában bemutatkoztál a felnőtt csapatban, majd a 30. fordulóban az első NBI-es meccsedet is lejátszottad a Lombard Pápa ellen.

Igen, gyorsan történtek a dolgok. Nyíregyházán, a Liga Kupában mutatkoztam be a felnőttek között, 3-2-re nyertünk. Május végén újra Liga Kupa meccset játszhattam, ezúttal a Ferencváros ellen, nálunk sok fiatal volt, de legyőztük 1-0-ra a 6 kezdőjátékossal felálló Fradit. Május 30-án egy nagy álmom is valóra vált, bemutatkoztam az NBI-ben. Kicsit izgultam, de úgy voltam vele, ha az FTC ellen jól ment, akkor a Pápa ellen sem szabad megijednem.

Jön egy új időszak, meg kell ragadnod az első csapat keretében.

Miki bával beszéltem, az már eldőlt, hogy a felnőtt csapattal kezdhetem a nyári felkészülést. Ennek nagyon örülök ez egy jó lehetőség. Eddig élni tudtam a lehetőségeimmel, továbbra is erre törekszem és szeretnék az első csapat keretében megragadni. Ennél messzebbre nem szeretnék tekinteni, az NB I a Honvéddal, ez a célom. 

Az NB III-ban még lesz egy mérkőzés, a többiek már nyaralnak, veled mi a helyzet?

Kaptam egy olyan lehetőséget, hogy ezt a hetet is megkapom pihenésnek, és akkor ezzel a héttel együtt 2 hét szünetem van, vagy, ha úgy döntök, hogy szeretnék játszani, akkor Miki bá számol velem, viszont akkor egy hét lesz a nyári szünetem. Nem titkolom, hogy játszani szeretnék a Jászberény ellen. A szabadság idő alatt is beiktatok egy kis mozgást, hogy amikor 15-én visszajövök, akkor jó állapotban legyek.

Van olyan dolog, ami nem került szóba, de szeretnél elmondani?

Nem volt még lehetőségem minden edzőmmel beszélni Az akadémiai éveket minden edzőmnek köszönöm, mindenkinek hálás vagyok. Remélem egyszer a játékommal meg tudom hálálni a munkájukat. 

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!