aktuális híreink

Az alapozás erről szól

Formálódik a csapat, és várják már a játékosok a törökországi edzőtábort

2019-01-12 12:38:00

A felkészülés második, de első teljes hetén van túl a téli alapozást január 2-án kezdő Budapest Honvéd, amelynek játékosai a héten hat nap alatt kilenc edzést teljesítettek.

„Múlt hét szerdán kezdtünk, akkor rámentünk a kemény futásokra, ezen a héten ezekből már nem volt, inkább gyorsító jellegű futásokat végeztünk a labdás edzések mellett, illetve a konditeremben is sok időt töltöttünk, az biztos, hogy jót fog tenni a ránk váró másfél nap pihenő – mondta Batik Bence, a Honvéd védője a szombat délelőtti edzést követően. – Nem olyan sok az a másfél nap, ez tény, de az alapozás erről szól, muszáj elvégezni a munkát. Szerencsére most már nem olyan hosszú ez az időszak, régebben, amikor később kezdődött a bajnokság, akkor kegyetlenül hosszúnak tűnt a téli felkészülés. Most az egész csapat várja már, hogy utazzunk Törökországba, ahol füvön edzhetünk és játszhatunk.”

Batik Bence hozzátette, a kőkemény felkészülés közepette a reggelek a nehezek, amikor fel kell kelni, s nekivágni a napnak, utána, amikor már kint van a csapat az új utánpótlásközpontban, akkor már jól megy a munka – no meg a PlayStation.

„Már beüzemeltük a gépet, formálódunk, Törökországban rámegyünk majd még a gyakorlásra, a pihenőidőben jó elfoglaltság a játék – folytatta Batik Bence, aki Banó-Szabó Bence, Májer Milán és Nagy Gergő társaságában szokott játszani. – Én nem vagyok annyira jó a FIFA-ban, szerintem négyünk közül Nagy Geri a legjobb. Amikor két edzésünk van egy nap, akkor nincs értelme hazamenni a gyakorlások között, így a pihenőszobában szoktunk játszani. No meg természetesen pihenni is.”

A nyáron érkezett védő – aki ősszel 15 bajnokin lépett pályára, s a jó védekezés mellett egy gólt is szerzett – elmondta, az egész csapat nagy elánnal készül, mindenki odateszi magát az edzéseken, és igyekeznek segíteni a fiataloknak is, hogy felvegyék a ritmust. Ráadásul immár az új utánpótlásközpontban, sokkal jobb körülmények között gyakorolhat az együttes.

„Az őszi szezon utolsó két hónapjára szerintem már rányomta a bélyegét, hogy nem tudtunk olyan jó pályán készülni, a hétközi edzések után elmentünk bajnokit játszani, ahol gyorsabb, jobb minőségű volt a pálya, és ez is sokat számít. De most már nincs ilyen nehézségünk, a jobb körülmények is segíthetik, hogy tavasszal eredményesek legyünk” – mondta Batik Bence.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!