aktuális híreink

Az egyetlen

Lapszemle

2017-07-17 10:30:12

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapata sikeresen vette az OTP Bank Liga első fordulóját. Egy brutálisan játszó Haladást sikerült csapatunknak 2:0 arányban legyőzni a szombati mérkőzésen. Hogy ellenfelünk durva játéka stratégia része, vagy csak egyéni elhatározások tömege volt, nem tudom, de játékosaink állapotát a Hapoel Beer-Sheva elleni szerdai mérkőzésre semmiképpen sem javította. A mérkőzés első félidejében a játékvezető megpróbálta sárga lapok nélkül, csak szóbeli figyelmeztetésekkel levezetni a mérkőzést, de ez a felfogás nyilvánvalóan nem működött. Ha ellenfelünk 9 játékossal fejezte volna be az első félidőt, kritika sem érhette volna a játékvezetést.  Ezt a jelenséget láttam a mérkőzés legnegatívabb pontjának. Hozzáteszem, csapatunk rendkívül nyugodt módon kezelte az atrocitásokat, és ennek meg is lett az eredménye.

A mérkőzés tempója megfelelő volt, de sok hibával játszottunk. Ami számomra pozitívumnak tűnt, az a csapat fizikai állapota volt. Csapatunk, amely alig két nappal a mérkőzés előtt tért vissza egy fárasztó sivatagi túrából egy nemzetközileg jegyezett csapat ellen, kiválóan bírta a mérkőzés iramát. Úgy gondolom, ezzel most szerdán a Hapoel Beer-Sheva elleni visszavágón sem lesz probléma. Nos, akkor a visszavágó.

Nem esélyesként, de a győzni akarók bátorságával várjuk a szerda estét. A Beer-Shevában elért eredmény után esélyünk megmaradt. Ha 1:0-ra nyerünk, a Honvéd megy tovább, 2:1 esetén hosszabbítás következik, ha a mérkőzés döntetlenre alakul, akkor pedig ellenfelünk lesz a továbbjutó. Természetesen egy Hapoel Beer-Sheva győzelem esetén elszáll az esély. Ha szerda este továbbjutunk, akkor litván vagy bolgár ellenfelet kapunk. A harmadik körben lehetséges ellenfelek kemény, de nem verhetetlen csapatok, így a mostani ellenfelünk elleni továbbjutás is felértékelődik. Arról nem is beszélve, hogy klubunk gazdasági igazgatója szívesen venné azt az extra bevételt, amit a harmadik körben való részvétel jelentene.

A mérkőzés és következő nemzetközi kupamérkőzésünk is sajnos zártkapus lesz. Ennél nagyobb veszteség nem is nagyon érhetne minket, hiszen mindig nagyon számítunk szurkolóinkra, hogy győzelembe hajszoljanak minket. Vigyáznunk kell, hogy a renitens magatartás, amely a zárt kaput okozta, többet ne forduljon elő. És ha már veszteségről beszélünk, ne felejtsük megemlíteni Patrick Ikenne-King esetét. A szombati mérkőzésen egy összecsapás után megsérült, és még nem tudjuk, hogy hetekre vagy hónapokra kell nélkülöznünk a „legkisebb királyt”. Az ő hiánya egy nagy érvágás számunkra. Természetesen csapaton belül pótolni tudjuk és fogjuk is, de az ő gyorsasága és képességei hiányozni fognak. Mielőbbi jobbulást, Patrick!

Szezonkezdet volt, és ilyenkor művészi szintre emelkedik a spekuláció. A labdarúgó társadalom résztvevői próbálják megjósolni a bajnokság, a bajnok és a kiesők kilétét. Persze ez egy teljesen haszontalan időtöltés. Egy-egy mérkőzésből egy olyan nagyon szoros eredményeket produkáló bajnokságban, mint az OTP Bank Liga, semmilyen következtetést sem szabad levonni. Viszont a nyitófordulón jó volt látni, hogy minden csapat kemény ellenfélnek bizonyul majd. A Balmazújváros a bivalyerős Videoton otthonában játszott döntetlent. A nagyon megerősödött PFLA egyenlő ellenfélnek bizonyult a bajnokságra törő Ferencvárosnak, és a tavalyi szezonban még kiesés ellen küzdő Diósgyőr megtréfálta az izraeli csapat elleni összecsapástól még fáradtnak tűnő Vasast. Nem lesznek könnyű mérkőzések.

A Budapest Honvéd csapatában a Szombathely ellen játszotta első teljes mérkőzését Tömösvári Báint, Herjeczki Kristóf pedig ezen a mérkőzésen mutatkozott be NB I-es csapatunkban. Azt kell mondanom, mindkét fiatal jól játszott, és megállták helyüket a jóval rutinosabb labdarúgók között. Kristóf eszméletlen mennyiséget futott, és többször is veszélyt jelentett ellenfelünk kapujára. Király Gábor válogatott formában védett, és nem véletlen, hogy fiaink nem döntötték el a mérkőzést már az első félidőben. Bízunk bennük, a jövőben, és abban a sok fiatalban, akik a Magyar Futball Akadémia berkéből várják az NB I-es bemutatkozást. Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa bizalommal tekint a jövőbe!

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!