aktuális híreink

Az első kettős rangadó az új debreceni stadionban

Egy jeggyel két meccset nézhetünk!

2017-10-05 12:19:22

Debrecenben a ’80-as, Budapesten a ’90-es évek közepén rendeztek utoljára labdarúgó kettős mérkőzést. A három és féléve átadott, impozáns, új Nagyerdei Stadion történetében pedig először adatik meg, hogy dupla élvonalbeli labdarúgó mérkőzés házigazdája legyen október 21-én, szombaton!

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában, két és fél hét múlva a DVSC fél 4-től a Haladást, míg a – most zajló miskolci stadion rekonstrukció miatt pályaválasztóként Debrecenben vendégeskedő Diósgyőr hat órától a Budapest Honvédot fogadja.

Ami pedig még vonzóbbá teheti a rendezvényt, az, hogy egy mérkőzés normál jegyárával két találkozót nézhetnek meg a labdarúgást kedvelők! Aki tehát a délutáni DVSC-Haladás meccsre vesz belépőt, az a Diósgyőr-Honvédot is megnézheti egyazon jeggyel! „Egyet fizet-kettőt kap!”

„Az NB-I-es mezőny egyharmadát egy helyen látni néhány órán belül nem mindennapi sportélményt nyújthat a szurkolóknak!” – lelkesedett Páll László, a Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója a szerda délutáni sajtótájékoztatón.

Hogy milyen egy kettős rangadó hangulata, azt Paróczai Sándor, a Loki egykori, válogatott játékosa ecsetelte, aki korábban még a Budapest Honvéd mezében csaknem harminc kettős rangadó élményével gazdagodott, 50-80 ezer szurkoló biztatásától motiválva.

Dr Róka Géza, a DVSC Futball Zrt cégvezetője, valamint Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft ügyvezetője, mint a 21.-i házigazda csapatok cégvezetői Képíró Jánossal, a DVSC rendezvényigazgatójával együtt reményét fejezte ki, hogy a Loki és a DVTK drukkerek mellett Kispestről és Szombathelyről is szép számmal érkeznek majd szimpatizánsok!

A kettős – ráadásul vidéki – rangadó újdonsága remélhetőleg felkelti nem csak a hajdú-bihari és a Borsod megyei sportszeretők figyelmét, hanem erre a ritka eseményre Kelet-Magyarország minden szögletéből Debrecenbe jönnek a futball ínyencek!

A több mint ötórás nagyszabású sportesemény zökkenőmentes megrendezése – például a parkoló helyek elosztása, a lelkes szurkolótáborok szakszerű elkülönítése, stb. – nem mindennapi terhet ró a rendező gárdára, amely eddig is nagyszerűen ellátta feladatát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy azokat a debreceni drukkereket – másfél száz főt -, akiknek a bérlete a D-7-es és a D-8-as szektorba szól, a még kényelmesebb A-2-es szektorba helyezik el erre az egy alkalomra, amiért megértésüket kérik. Ezen kívül a debreceniek szektoraiban – beleértve a VIP-et is – nem lesz semmi változás.

A mostani tájékoztatóhoz mellékelt rajzon jól látható a szurkoló táborok és a parkoló helyek elkülönítési terve, amely a mérkőzésig minél több médiában és fórumon tanulmányozható lesz az október 21.-i, nagy érdeklődéssel várt kettős rangadóig. A jegyárusítással kapcsolatos újabb tudnivalókról hamarosan értesülhetnek a szurkolók a médiában.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!