aktuális híreink

Az ember, aki sosem kapott ki a Vasastól

Szuri bácsi most is győzelmet vár

2018-06-01 13:01:00

Szurgent Lajos igazi karrierje a Budapesti Honvédnál kezdődött, amikor 24 évesen a Kispestre került. Erőszakos, kapura veszélyes középcsatár volt, pechjére azonban azon a poszton Tichy Lajos futballozott, majd később a háromszoros gólkirály Kozma Mihály. Aktív pályafutása befejeztével edző lett és Bicskei Bertalan hívta pályaedzőnek. Később nem kevesebb, mint négy alkalommal fordult elő, hogy ő került a vezetőedzői pozícióba hosszabb-rövidebb ideig Kispesten, ezzel holtversenyben Komora Imrével csúcstartó. Szuri bácsival a Honvéd – Vasas meccsek apropóján beszélgettünk.

Lajos bácsi mikor lettél a Honvéd szerelmese?

Már 1965-ben, gimnazista koromban Honvéd-drukker voltam, kedvenc játékosom, példaképem, későbbi csapattársam Tichy Lajos volt. Békéscsabán kezdtem focizni, aztán elkerültem Diósgyőrbe, de mindig szemmel kísértem Lajos pályafutását. 1968-ban kerültem a Honvédhoz, nekem nem rivális társam volt, hanem példaképem, később jó barátom lett. Nem egyszer, nem kétszer kint marad velem a hátsó füves pályán és foglalkozott velem, például megtanított kapásból lőni kapura. Igaz, hogy sokszor a temetőben landolt az én labdám, de tőle tanulni nem volt szégyen.

A te idődben nem volt szokás kikapni a Vasastól, olyannyira, hogy te sosem játszottál vesztes meccset a piros-kékek ellen.

A nagy ellenfél mindig a Berendi - Mészöly kettős volt. Nehéz volt ellenük játszani. Berendi hiába volt alacsony, csípett, rúgott, harapott, nem véletlenül volt ”kullancs” a beceneve. A meccs után azonban jó barátok voltunk.

Sokan nem tudják, hogy a Vasasban is sokat játszottál, igaz, az öregfiúk között.

Majdnem 10 évet lehúztam a Vasas öregfiúkban, akkor ugyanis nem volt a Honvédnak öregfiúk csapata. Jó volt velük játszani, egyedül voltam közöttük honvédos. Puskás Lajos, Bundzsák, Ihász Kálmán, Kamarás, Tóth Bálint és Mészöly Kálmán voltak a társaim, még külföldön is voltam velük. Mai napig jóban vagyok a Vasas játékosokkal.

Ellenfelünk a kiesés elől menekül, mi pedig a bronzra hajtunk. Mit vársz a mostani meccstől?

Nem lesz könnyű mérkőzés, az egyszer biztos. A Vasas a tavalyi évhez képest a tudása alatt szerepel, de az utóbbi időben mintha magára talált volna az angyalföldi csapat. A Ferencváros elleni döntetlen és a Haladás elleni győzelem új erőt adhat nekik. A Honvédnak viszont meg kell ragadnia a lehetőséget, a cél a dobogó harmadik foka és erre reális esély is van. Az előttünk lévő riválisok közül az Újpest és a Debrecen egymás ellen játszik. A Vasas ellen hozni kell a 3 pontot! Ha rendben lesz a védekezésünk, akkor megnyerjük a meccset, hiszen többnyire eddig sem a csatárokkal volt a gond. A támadószekciónk nekünk a legjobb az NB I-ben, szóval győzelmet várok.

Az interjú bővebb verzióját elolvashatjátok a Vasas elleni mérkőzésre készülő műsorfüzetünkben.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!