aktuális híreink

Az eredménnyel elégedett vagyok!

Interjú Isa Gáborral, U15-ös csapatuk edzőjével.

2017-06-21 12:27:52

A Magyar Futball Akadémia csapatai a 2016/17-es idényben fantasztikus eredményt értek el. Az U19-es csapat aranyérme mellett, a másik három korosztályban - U17, U16, U15 - ezüstérmet nyertünk. Közülük az U15-ös csapat edzőjével, Isa Gáborral beszélgettünk és értékeltük az évet.

- Hogy összegeznéd a szezont?

- Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé. Azt gondolom, hogy ebben a csapatban sokkal több van, játékban mindenféleképpen. Véleményem szerint igazából azon a helyen végeztünk, amelyet megérdemeltünk. Az első helyezett jobb volt nálunk.

- Nem voltál könnyű helyzetben a szezon előtt. Teljesen új srácokkal, új csapattal kellett megismerkedned és ők sem ismertek Téged. A bajnokság melyik szakaszában érezted, hogy egymásra hangolódtatok, hogy egy hullámhosszon van az edző és a csapat?

- Érdekesség, az utolsó három fordulóban. De ez minden évben így van, egyedül a 2000-seknél nem kellett csapatot cserélnem a másik három korosztálynál eddig mindig és a negyediknél is ezt kell csinálnunk.

- Volt egy időszak a bajnokság elején, amikor az első helyen állt a csapat. Utána mintha megtört volna a lendület. Mi volt a probléma?

- Az őszi szezon közepén és a tavaszi idény közepén is volt három rossz meccsünk, ezen a hat mérkőzésen elment az egész. Tulajdonképpen ez a hat találkozó elvitte az egész bajnokságot.

- Az U15-ös bajnokságban 16 csapat szerepel, ami 30 találkozót jelent egy bajnoki szezonban. Bejártátok az egész országot, ismered ezt a korosztályt, ennek tükrében milyen volt ez a pontvadászat?

-  Talán ez a korosztály erősebb, mint a tavalyi, erősebbek voltak az ellenfelek is. Több jó játékos és több jó csapat szerepelt ebben a szezonban, ezáltal magasabb is volt a színvonal. Míg tavaly 70 ponttal bajnokok voltunk, most 66-al esélyünk sem volt megnyerni a bajnokságot.

- Te általában ilyen korosztállyal foglalkozol. Ilyenkor egy szakember már látja, hogy kiben "mocorog" valami. Te láttál ilyen játékost a csapatodban?

- Mindig van, így most is van, de ez félév alatt megfordulhat, 15 évesen nem tudod megmondani senkiről, hogy mire viszi. Előző években is láttuk és most is látni fogjuk majd, hogy általában ebben a korban még nagyon képlékeny a dolog. Van olyan játékos, aki az U15-ös korosztályban pályára sem tudott lépni, mert nem fért be a csapatba és most standard játékos az NBI-ben.

- Ebben a korban a gyerekek hajlamosak elmenni más irányba, mással is foglalkozni. Mivel sikerült elérned, hogy a srácok csak a játékra koncentráljanak és csak a focira figyeljenek?

- Ők már ki vannak válogatva, már tudják, hogy mit akarnak. Innentől kezdve ez már nem téma, nem gond. Itt egyet akarnak, labdarúgók akarnak lenni. Ki kevesebbet tesz érte, ki sokkal többet, de az élet is ilyen, hogy az egyik ember többet tesz, mint a másik.

- Ősztől egy új csapatot, a volt U14-eseket veszed át. Hogy tekintesz a következő időszakra?

- Úgy tekintek, mint a többire, ez az élet rendje. Tudtam az elején amikor elkezdtük, hogy 1 év lesz és ha így mész bele, akkor az zökkenőmentes lesz. Persze minden csapatnál fáj a búcsú.

- Mikor kezded az új U15-ös csapatoddal a felkészülést?

- Egy hónap pihenés után, július 17-én kezdünk.

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!