aktuális híreink

Az idény legjobb játéka

A bajnoki cím küszöbén a Honvéd-MFA U16-os csapata

2019-05-09 12:04:00

A második helyen álló MTK Budapest vendége volt a listavezető Budapest Honvéd-MFA együttese az U16-os bajnokság 24. fordulójában. A találkozó előtt nyolc pont különbség volt a két csapat között, a Honvéd sikere pedig gyakorlatilag eldöntötte (volna) a bajnoki cím sorsát.

A mieink az első negyedóra végén már két góllal vezettek, s bár az MTK szépített, a szünetben újra kettő volt a különbség, a térfélcserét követően pedig tovább növelte előnyét Nagy Mihály együttese, s végül kiütéses győzelmet aratott a legfőbb riválisával szemben. Az MTK mindkét gólját Bakos Zsombor szerezte, aki 28 találattal vezeti a góllövőlistát, míg mellette két honvédos áll még a dobogón, a szerdán is eredményes Kerezsi Zalán (16), illetve a szintén betaláló Németh Dániel (15).

A Honvéd immár 11 ponttal vezet az MTK előtt, s amennyiben a mieink három meccsen még legalább két pontot szereznek, akkor a kék-fehérek négy találkozójától függetlenül megszerzik a bajnoki címet!

 

U16-OS BAJNOKSÁG, 24. FORDULÓ

MTK Budapest–Budapest Honvéd MFA 2–6 (1–3)

Agárd

Vezette: Hegedüs Miklós (Jakab B., Husz G.)

Gólszerző: Bakos (18., 65.), ill. Németh D. (11.), Benkő (16.), Kerezsi (32., 68.), Varga G. (60.), Páll (90.)

Honvéd: Boros – Varga G., Török K., Pekár, Benczenleitner – Kárász, Nyitrai (Hajas, 84.), Szabó (Bartha, 58.) – Benkő (Páll, 89.), Németh D. (Kozma, a szünetben), Kerezsi (Keresztes, 84.)

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Nagy Mihály: – Kiválóan kezdtünk, korán vezettünk két góllal, de egy hibánkból az MTK visszajött a mérkőzésbe. A kapott gól után továbbra is agresszívak voltunk, és tovább növeltük az előnyünket. A második félidőben volt egy rövid időszak, amikor kapkodtunk, de ezután kiváló teljesítménnyel döntöttük el a találkozót. Kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett mindenki átlagon felülit nyújtott, csak gratulálni tudok a gyerekeknek, mert a tavasz legjobb játékát nyújtották a legfőbb rivális ellen, így megérdemlik a négy extra szabadnapot.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!