aktuális híreink

Bajnok lett az U14-es csapatunk!

Az U17-es és az U16-os aranyérem után ismét ünnepelhettünk

2019-06-03 12:30:00

Az aranyéremért és a bajnoki címért utazott a Budapest Honvéd-MFA U14-es csapata Győrbe. A záró forduló előtt a mieink egy ponttal előzték meg a PFLA gárdáját, riválisunk a sereghajtó Békéscsaba vendége volt, így azt valószínűsítettük, hogy az aranyéremhez győzni kell Győrben.

Sajnos nem a legjobb talajú pályán játszhattunk, de ennek ellenére már a hatodik percben megszereztük a vezetést, több helyzetünk is volt az első félidőben – a győri Szűcs Patrik a 35. percben találta el a felső lécet, ezen kívül nem nagyon adódott lehetőség a hazai együttes előtt –, több gólt azonban akkor még nem sikerült szerezni.

A második félidőben is fölényben futballoztunk, kapufákat lőttünk, majd László Máté kissé szerencsés gólja eldöntötte a mérkőzést. A forduló előtt Klausz Milán egy góllal volt lemaradva a felcsúti Bajtel Botond mögött a góllövőlistán, így szurkoltunk neki, hogy a 76. percben szerzett találata után lőjön még egyet, ez azonban végül nem jött össze, s mivel Bajtel szerezte az ikszelő PFLA egyetlen találatát, így támadónk második lett a vonatkozó rangsorban.

Az U17-es és az U16-os után tehát az U14-es csapatunk is bajnok lett, gratulálunk a srácoknak, illetve Takács Lászlónak, Máj Zoltánnak és az egész stábnak!

„Abból a szempontból jól reprezentálta a meccs az egész szezonunkat, hogy bárki is volt az ellenfél, mindig nagy fölényben játszottunk, ha nem is nyertünk, akkor is domináns volt a játékunk – kezdte Takács László. – A Győr ellen is megérdemelten szereztünk vezetést, és azt gondolom, a bajnoki cím is megérdemelten lett a miénk. Mivel az akadémián remek körülmények között készülhetünk, ezért nehéz volt alkalmazkodni a rosszabb talajú pályához, de a srácok jól álltak ehhez a helyzethez. Azt kértem, hogy már a saját térfelén tartsuk nyomás alatt az ellenfelet, az első két gólunk abból is született, hogy a győriek tizenhatosánál tudtunk labdát szerezni. Három nulla után is mentünk előre, az volt a cél, hogy minél több gólt szerezzünk.”

Takács László egyébként a mostani idényben debütált a Honvéd kispadján, így számára is fontos és sokat jelent a most megszerzett aranyérem.

„Miután megkaptam a kinevezést, nagyon motiváltan vágtam bele a munkába, de magam se gondoltam, hogy ennyire jól sikerül a szezon – tette hozzá a szakvezető. – Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az aranyérem ellenére még nem vagyok kész edző, 28 éves vagyok, kell még tanulnom, ez a siker azonban nagy lökést ad a folytatásra, és bízom benne, hogy a srácok és én is sokat fejlődöm majd a következő években.”

(M. J.)

 

U14-ES BAJNOKSÁG, 30. (UTOLSÓ) FORDULÓ

ETO FC Győr–Budapest Honvéd-MFA 0–3 (0–1)

Győr, ETO Park

Vezette: Szikra Gábor (Mester Á., Kósa D.)

Gólszerző: Varga P. (6.), László M. (48.), Klausz (76.)

Honvéd: Tóth B. – Bezzeg, Sebe, Horváth K. (Koblinger, 76.), Kiss K. (Hajzlinszki, 76.). – Mihály B. (Szűcs L., 76.), Knolmár (Móga, 73.) – László M., Klausz, Zsigmond (Szántó, 73.) – Varga P. (Ledacs-Kis, 60.)

Vezetőedző: Takács László

 

Gólok

6. perc: Csáktornyai Márton a hazaadást követően tovább akarta passzolni a labdát, de pont Varga Patrikhoz belsőzött, csatárunk pedig remekül ismerte fel a helyzetet, és 18 méterről átemelte a labdát a kapuson, amely a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba. 0–1

48. perc: győri védelmi hiba után az ide-oda pattogó labdát László Máté 4 méterről lőtte kapura, a bal kapufáról keresztbe pattanó labda a gólvonalon a homokban gyakorlatilag megállt, de játékosunk eszmélt leggyorsabban, és továbbfutva a jobb sarokba pöckölte azt. 0–2

76. perc: a kapu elé ívelt labda Klausz Milán elé került, aki a felpattantó labdát hét méterről lőtte a jobb felső sarokba. 0–3honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!