aktuális híreink

BANÓ-SZABÓ BENCE: „A HONVÉDOT VÁLASZTOTTAM!”

Kecskemétről egyenesen Kispestre

2018-04-26 14:25:00

A 2016-17-es idényben bajnoki címet nyert a Honvéd-MFA U19-es csapatával és lehetőséget kapott az ifjúsági Bajnokok Ligájában is. Ő Banó-Szabó Bence, a Honvéd FC NBI-es csapatának egyik legfiatalabb játékosa.

Hogyan kerültél Kispestre?

Isa Gábor (a Honvéd-MFA U15-ös csapatának vezetőedzője) édesapámmal nagyon jó kapcsolatot ápol. Annak idején, egy héten legalább két-három alkalommal felhívott minket, hogy jöjjek át a Magyar Futball Akadémiára. Nagyon szeretett volna idehozni, de több akadémia is érdeklődött irántam. Körbenéztem több helyen is és nekem ez volt a legszimpatikusabb, ezért döntöttem úgy, hogy Kecskemétről Kispestre jövök.

Mit gondolsz, mi az erősséged? 

Talán a mentalitásom. Mindig pozitív ember vagyok, legalábbis a pályán, így tudok segíteni a társaknak, pluszt adni a játékunkhoz. Alapvetően jó társasági embernek tartom magam, szerintem ezért is fogadtak be könnyen a nagy csapatnál.

Mi az, amiben fejlődnöd kell még?

Talán a párharcok, amiben lehetne még fejlődnöm. Fizikálisan még van egy kis lemaradásom. Ha egy-két szituációt gyorsabban oldanék meg, akkor talán elől, illetve hátul is sikeresebbek lehetnénk védekezésben és támadásban is.

Már nyár óta a felnőtt csapattal edzel, még Erik van der Meer szavazott neked bizalmat, azóta szórod a gólpasszokat a csatároknak. Mikor jön a te gólod?

Ez egy jó kérdés. A csapattársak már macerálnak, majdnem minden nap hangoztatják, hogy nekem is kéne gólt szereznem. Kérdezgetik, hogy megdöntöm-e Gazdag Dani rekordját. Nem szeretnék rágörcsölni, megvárom inkább a megfelelő pillanatot. Mindig kérdezik tőlem, úgyhogy most is azt mondom, hogy majd a következő mérkőzésen. Azt hiszem, talán akkor a szurkolók is a szívükbe zárnának.

Mik a céljaid rövid-és hosszútávon?

Szeretnék a következő meccseken – amik még a bajnokságból hátra vannak – végig játszani, és jó teljesítménnyel hozzájárulni a sikerhez. Nyáron majd kiderül, kinek hogy alakul a sorsa. Jó lenne az első csapatnál maradni és minél több játéklehetőséghez jutni. Nem akarom elkapkodni, de ha eljön az idő, szeretnék kimenni külföldre is.


Az interjú bővebb verzióját elolvashatod a DVSC elleni, hazai mérkőzésünkre készülő magazinműsorunkban.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!