aktuális híreink

Boldoggá tenné a szurkolókat

Pisont Istvánra és Hamar Istvánra is emlékszik Lefkovits Robi

2019-06-14 22:22:00

Mint arról már beszámoltunk, a Budapest Honvéd FC 1+1 éves szerződést kötött az izraeli-magyar Lefkovits Robival, így a 30 esztendős kapus második otthonában kezdheti meg légióskarrierjét. Lefkovits eddig izraeli csapatokban védett, a nemrégiben véget ért szezonban a Hapoel Tel Aviv kapusa volt, 34 mérkőzésen kapott lehetőséget, s ezek közül 15 alkalommal maradt érintetlen a hálója.


Boldog vagyok, és szerencsés, mert azok után, hogy jó szezont zártam otthon, több lehetőségem is adódott, köztük a magyarországi, ami azért is különleges, mert magyar útlevelem is van – kezdte a szerződés aláírását követően Lefkotvits Robi, aki a magyar családi szálra is kitért. – A nagyszüleim révén vallhatom magamat magyarnak, ők éltek itt korábban, ezért is örülök, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjához szerződtem. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát, s remélem, boldoggá tudjuk tenni a szurkolókat.

Miért éppen a Honvédot választottad?

Az ügynökömön keresztül megkerestek a klubtól, megnéztem több meccsét a csapatnak, informálódtam a bajnokságról, tetszett, amit láttam, ezt követően pedig gyorsan megegyeztünk.

Először szerepelsz majd távol Izraeltől.

Izgatott is vagyok emiatt. Új ország, új kihívások, ráadásul egy gyönyörű városban élhetek majd, sok jót hallottam már Budapestről.

Esetleg tudsz is magyarul?

Néhány szót csak, amit a nagyszüleimtől hallottam. Hogy vagy? Mi újság? Köszönöm, jól.

Milyen céljaid vannak a Honvéddal?

Tisztában vagyok vele, hogy az együttes rendre a dobogós helyekért, a nemzetközi szereplésért küzd a bajnokságban, bízom benne, ez a következő szezonban is így lesz. Továbbá örülök, hogy az Európa-ligában is szerepelünk majd, ott és a bajnokságban is sikeres szeretnék lenni a Honvéddal.

Ismersz magyar játékosokat?

Izraelben játszottam a magyar válogatott balhátvédje, Korhut Mihály ellen, illetve a múltból ismerek magyarokat. Egyrészt Pisont Istvánt, aki hatalmas sztár Izraelben, örülök, hogy itt dolgozik a Honvédnál, találkoztam vele, váltottunk is néhány szót. Mellette még Hamar Istvánra emlékszem, ő szintén legendának számít nálunk.

Mit üzensz a szurkolóknak?

Csak annyit szeretnék, hogy izgatottan, várakozásokkal telve tekintek az előttünk álló időszak elé, szeretném őket boldoggá tenni. Azt akarom, hogy élvezzék a csapat játékát, hogy lássák a szenvedélyt, ami nélkül nincs futball. Mindent megteszek majd azért, hogy hasznos tagja legyek a Honvédnak.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!