aktuális híreink

Bozsikban járt a Pisont István Alapítvány

A legnagyobb király tehetségek után kutat

2017-04-26 15:58:11

A napokban Kispesten tartotta tehetségkutató rendezvényét a Pisont István Tehetségkutató Fejlesztő és Gondozó Alapítvány. Az eseményről az alapítvány névadójával, Pisont Istvánnal beszélgettünk.

Kérlek mutasd be nekünk az alapítványt.

2015-ben alakult az alapítványunk az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával. A Pisont István Tehetségkutató Fejlesztő és Gondozó Alapítvány működése az ország egész területét átfogja a megyei, szakmai igazgatók bevonásával kapunk segítséget a tehetséges gyerekek felkutatására. A gyerekek egy része - ha a legjobbakról beszélünk - bent vannak az akadémiákon a nagyobb csapatokban. Minket azok a gyerekek érdekelnek, akik nincsenek benne.

Hány tehetségkutatót tartotok évente?

Tavaly négyszer, idén második alkalommal rendeztük meg a tehetségkutatót, az utolsót itt a Bozsik Stadionban. A helyszín mindig máshol van. Arra törekszünk, hogy az adott helyen a gyerekek találkozhassanak a játékosokkal, a Honvédnál Zsótér Doni és a Gazdag Dani tisztelt meg minket a jelenlétével. Zsótér még 2 pár cipőt is felajánlott a gyerekeknek. Nagyon örültünk, hogy itt lehettünk a Honvédnál, köszönjük az elnök úrnak a lehetőséget, illetve az akadémia vezetőségének. Herceg Vince azonnal igent mondott és örült, hogy a Honvédhoz eljöttünk. Nem beszélve arról, hogy két-három gyerek felhívta magára a szakmai vezetés figyelmét, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben a Honvéd két-három hétre meghívja a gyerekeket, úgymond próbajátékra.

Miben ölt testet az alapítványotok támogatása?

A program célja, hogy ezek a gyerekek felhívják magukra a figyelmet és mi ajánljuk őket az adott régión belül lévő egyesületeknek. A kapcsolat számukra óriási, hiszen elindul egy párbeszéd, ami őket segíti, hiszen mindannyian nehéz sorból érkeztek. Az alapítvány abban támogatja őket, amire a legnagyobb szükségük van, lehet az cipő, melegítő, vagy egy táska, vagy akár egy buszbérlet, hogy edzésre tudjanak járni.  

Milyen a fogadtatás a gyerekek körében?

Nagyon nagy örömmel jönnek, alig várják, hogy ezek a programok létre jöjjenek. Szeretem ezt a munkát, mert látom a szemekben, hogy keresik a reményt, az utat a vágyaik beteljesülésére. 

Van a munkának árnyoldala is?

Nehéz a feladatunk, mert sokan idő előtt feladják, aminek több oka van. Előfordul például, hogy a szegénység miatt a szülői ház haza hívja a gyereket, hogy dolgozzanak, pénzt tudjanak keresni a családnak.

Mi lehet az alapítvány jövője?

Ezek az összejövetelek, mintát adhatnak a családoknak illetve a maguknak a gyerekeknek. A jövő adott esetben egy akadémia magalakulása lehet, ahol a gyerekeket tovább tudnánk tanítatni. Valahol ezt a reményt várjuk, ezt a lehetőséget. Idővel szeretnénk beintegrálódni a magyar futballba, mert ezzel csak a magyar labdarúgás nyerne.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!