aktuális híreink

Döntetlennel kezdtek

A Tiszakécske ellen játszotta első felkészülési mérkőzését az NB III-as csapatunk

2019-07-04 10:47:00

NB III-as csapatunk Pisont István vezetésével másfél hete kezdte el a felkészülést, és szerda délután lejátszotta első edzőmérkőzését az NB II-es Duna Aszfalt Tiszakécske ellen. A keretben sok új fiú kapott helyett, és szerepeltek kölcsönből visszatérők is, mint Bíró Ákos és Stoiacovici Dávid, utóbbi éppen Tiszakécskén töltötte az elmúlt szezont. Az első félidőben a sérüléséből felépült Änis Ben-Hatira is pályára lépett. A mérkőzés tapasztalatairól a csapat vezetőedzőjét, Pisont Istvánt kérdeztük. 

„Csapatépítésnél mindig egy szerényebb képességű együttes ellen szeretek kezdeni, de az élet úgy hozta, hogy most egy erős ellenféllel játszottunk — kezdte a vezetőedző. – A kihívás nagyon jó tapasztalatokat hozott, ezért örülök a meccsnek. Két csapatra való játékos állt rendelkezésemre így a rotációt meg tudtuk csinálni, mindenki játszott egy félidőt. Ebben az időszakban abszolút belefért ez a terhelés. Az első félidőben mert nem tudtunk együtt mozogni, igaz, minden csapatrészben voltak új játékosok, akik még nem játszottak egymás mellett. A második félidőben sem volt nagyobb az összeszokottság, de sikerült nagyobb sebességgel játszanunk, ami eredményességgel is párosult. Két gólt lőttünk egy NB II-es riválisnak, ami jó teljesítménynek mondható.”

 Az első félidőben pályára lépett Änis Ben-Hatira is, aki kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal az ausztriai edzőtáborba. Pisont a légiós játékáról is beszélt. 

„Änis sérüléséből visszatérve, rehabilitáció után érkezett hozzánk, Nagy István erőnléti edzőnk kiemelten foglalkozott vele. Örülünk a jelenlétének, mert edzéseken nagyon profi módon dolgozik, technikailag nagyon képzett játékos. Látszik, hogy fizikálisan még nem érte utol magát, de jó úton halad.”

 

Felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd-MFA–Duna Aszfalt Tiszakécske 2–2 (0–1)

Budapest, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

Gólszerző: Bíró Á., Komiszár, ill. Sváb, Polyák

Honvéd. 1. félidő: Tomori – Koródi, Molnár T., Markos, Gajda, Pisont, Irimiás, Ben-Hatira, Horváth R., Novák, Soltész D. 2. félidő: Hoffman – Fogarasi, Tánczos, Zvara, Juhász Zs., Stoiacovici, Bencze, Bíró Á., Sani, Komiszár

Tiszakécske: Varga Á. – Oláh, Kardos, Fabio, Sváb, Horváth A., Tölgyesi, Kirchner, Nyilas, Szabó D., Zádorihonvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!