aktuális híreink

Eljött a pillanat

Kesztyűs Barna: „Örülök, hogy egy ilyen múlttal bíró csapathoz kerültem”

2019-07-09 18:23:00

Mint arról már beszámoltunk Kesztyűs Barna a Budapest Honvéd negyedik nyári igazolása, a védekező középpályás a Pakstól érkezik kölcsönbe klubunkhoz.


Köszöntünk Kispesten, milyen érzésekkel írtad alá az új szerződésed?

Elsőként szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki közreműködött ennek a megállapodásnak a létrejöttében. Korábban is hallottam már fél füllel, hogy a Honvéd figyel engem, de most jött el a pillanat, amikor a klub játékosa lettem. És ahogy szokták mondani, jobb később, mint soha. Örülök, hogy egy ilyen múlttal bíró csapathoz kerültem, úgy érzem, jó döntést hoztam.

Milyen emlékeid vannak a Honvéd elleni mérkőzésekről?

Mindig is nehéz volt a Honvéddal szemben játszani, felkészült csapatról van szó, látszik, hogy évek óta komoly munka folyik a klubnál. Ráadásul ismét az Európa-ligában indul a gárda, sorozatban harmadik szezonjában szerepel a nemzetközi porondon, ami nem véletlen, míg számomra rendkívül imponáló ez. Ennél már csak egy szint van feljebb, a Bajnokok Ligájában való szereplés, reméljük, hogy majd annak is újra eljön az ideje a klub életében.

Pécsen születtél, Pakson, Nyíregyházán és Budaörsön játszottál eddig, mekkora lépés a karrieredben ez a szerződés?

Mindig is Pakson szerepeltem, ott nőttem fel, de két éve jött el az az idő, amikor meg kellett lépnem, hogy elmenjek kölcsönbe a több játéklehetőség érdekében. Akkor a Nyíregyházát választottam, ahol egy évet szerepeltem, aztán fél évet játszottam Budaörsön. Utóbbi fél év olyan jól sikerült, hogy felhívott Haraszti Zsolt ügyvezető, hogy visszarendelnek Paksra. Nehezen indult a tavaszi szezon, az első négy fordulóban nem játszottam, utána viszont rendre lehetőséget kaptam, jobbára kezdőként. És most pedig itt vagyok a Honvédnál.

Egyénileg, illetve csapatszinten milyen céljaid vannak az előttünk álló szezonra?

Szeretnék lépésenként haladni előre. Mivel a többiek hamarabb kezdték a felkészülést, így van egy pici lemaradásom, először be kell illeszkednem, felvenni a ritmust, megismerni azt a rendszert, amit a vezetőedző játszat a csapattal. Ha ez megvan, akkor bízom benne, hogy idővel kiharcolom a helyem a kezdőcsapatban. Ami pedig a csapatot illeti, hasonló szereplésre számítok, mint az előző szezonban. Bár az idény vége nem lett tökéletes, de magáért beszél, hogy kupadöntőbe jutott a gárda, és szerintem senki sem fog megkövezni, ha azt mondom, most is az Európa-liga-szereplést tűzzük ki célul. Amennyiben ezt elérjük, biztos, mindenki elégedett lesz, persze ettől függetlenül én is szeretnék bajnoki címet nyerni, és ezt sem tartom elképzelhetetlennek.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!