aktuális híreink

Elkezdődött

Lapszemle

2017-02-20 13:08:17

Szombat délután csapatunk az MTK Budapest csapatával mérkőzött meg az OTP Bank Liga keretében. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion, az MTK frissen épített modern otthona, volt az összecsapás helyszíne. A Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzésen mutatott jó teljesítmény után meg voltam győződve, hogy egy hasonló teljesítmény sikerünket hozza majd az MTK elleni összecsapáson is. Hát persze ember tervez… Egy nagyon keményen és eredményesen védekező MTK-val szembesültünk, amelyet edzői jól felkészítettek a Budapest Honvédból. Játékosaink pedig kicsit enerváltnak tűntek. Valahogy nem éreztem, hogy tudtuk volna azt a folyamatos, jó passzos játékot produkálni, mint a Ferencváros ellen. Így aztán a vártnál nehezebb lett a mérkőzés. Nyertünk 2:1-re, úgyhogy semmi panasz, de bizony sokat izgultam.

A játékvezető sorsa nehéz, mert jó döntéseit senki sem kommentálja vagy dicséri. Viszont mindenki felugrik, ha úgy gondolja, a spori helytelenül döntött. A szombati mérkőzés során három olyan játékvezetői döntés született, amely a mérkőzés után kisebb-nagyobb kritikát kapott.  Most már volt alkalmam többször megnézni az eseteket, és arra a következtetésre jutottam, hogy a játékvezető mindhárom esetben helyesen döntött. A legérdekesebb talán az első döntés volt, amikor a Honvéd ellen büntetőt ítélt. Az MTK játékosa betört a büntetőterületre, levezette a labdát majdnem az alapvonalig, majd beadta. A labda már a játékos közelében sem volt, amikor játékosunk, aki ezerrel robogott a támadót szerelni, és már képtelen volt megállni, föllökte az MTK játékosát. Evidens szabálytalanság a védő részéről a tizenhatoson belül, így a büntető is evidens. Csakhogy a labda a szabálytalanság pillanatában már a két játékos közelében sem volt. Mindegy. A szabálykönyv nem kívánja meg, hogy a labda ott legyen, ahol a szabálytalanság megtörtént. Szóval sajnos jó döntés volt. A második eset az MTK kiváló támadóját, Torghelle Sándort érintette. Kanta József igyekezett Gazdag Danit szerelni, ami csak szabálytalanul sikerült. Az MTK játékos részéről a szabálytalanság éppen megtörtént, amikor érkezett Torghelle, és, jobb kifejezést nem találok rá, leütötte Gazdag Danit. Az eset a pálya közepén történt, és Torghelle akciója teljesen szükségtelen volt. Egy sok sikert elért, kiváló, rutinos játékos részéről a mozdulat teljesen érthetetlen volt. Rögtön mondtam is a mellettem ülőnek, hogy piros lap lesz, amit a játékvezető fel is mutatott. Az ítélet ugyan abszolút korrekt volt, de a kiállított játékos megmozdulása még most is egy rejtély számomra.

A harmadik szituáció az MTK büntető területén belül történt. Csatárunk, Eppel Marci átvette a labdát, amikor a védőjátékos jól láthatóan megrúgta a lábfejét. Vitathatatlan büntető. Végül is, ha nehezen is, ha nyögvenyelősen is, de nyertünk, és továbbra is az OTP Bank Liga második helyén állunk. Soha rosszabbat!

Nem kívánom magamat ismételni, de most már világos, hogy szurkolótáborunk mennyei magaslatokra emelkedett. Szombaton nemcsak megtöltöttük a teljes vendégszektort, de jó néhány Honvéd-drukker a stadion más részeiben is feltűnt. Nagyon élveztem a hangulatot, és remélem, szombaton a Debrecen ellen megpróbálunk idei nézőszám rekordot felállítani a Bozsikban. Csak halkan jegyzem meg, jó lenne, ha el tudnánk hagyni egy pár durvább kifejezést vagy rigmust, amely elő-elő merészkedik a kiváló szurkolás közben. Merthogy nincs szükségünk rá, sem a vallásos rendszerességgel kirótt büntetésekre, ami abból a pénzből jön le, amit promócióinkra, játékosainkra tudnánk költeni. Szóval, fiúk, próbáljunk egy kicsit finomkodni.

Debrecen, Ferencváros elleni visszavágó, Videoton. Sok minden eldől a következő két hétben. Aztán következik a bajnokság harmadik ciklusa. Jó lenne ott is úgy helyt állni, mint az első kettőben, hogy júniusban aztán valamilyen távoli kazah vagy azerbajdzsáni városba utazhassunk a csapattal. Én készen állok.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!