aktuális híreink

Előny a visszavágóra

Holender Filip gólt lőtt, majd gólpasszt adott Kálnoki-Kis Dávidnak

2019-04-17 20:58:00

Holender Filip és David N’Gog – az NB I, illetve a Magyar Kupa góllövőlistáját vezető (Honvéd-)játékos, s ami szintén közös bennük, hogy mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet a Soroksár elleni kupaelődöntő első felvonásán. A 14, illetve 6 góllal listavezető duó mellett a hétvégi bajnokit kisebb sérülése miatt kihagyó Mohamed Mezghrani is a kezdőcsapatban szerepelt, így a télen igazolt védőt meglátogató családtagok meccs közben is láthatták a labdarúgót.

Az első negyedóra egyértelmű Honvéd-fölényt hozott, ami pedig a helyzeteket illeti, Holender távoli lövését jegyezhettük fel, amely (egy vendégjátékoson megpattanva) mellészállt. A 24. percben N’Gog fejelt fölé Ben-Hatira szöglete után, s noha továbbra is a mieink futballoztak fölényben, az első félóra legnagyobb helyzetét a vendégek hibázták el, amikor az első szögletük után Gyömber került hatalmas gólhelyzetbe a kapu előtt, de a labda végül Horváth András zsákmánya lett.

A vendéghelyzetet követően az addigi koreográfiának megfelelően folytatódott a kupaelődöntő: a Soroksár visszahúzódott, a mieink pedig jelentős mezőnyfölényben, de komolyabb lehetőség nélkül játszottak. Időnként úgy passzolgattuk körbe-körbe a soroksári tizenhatos előtérében, mint ahogy a jégkorongban szoktak az emberelőnyben lévő csapatok. Az egyik ilyen „emberfóros figura” végén Mezghrani középre tett labdáját továbbította a kapu felé N’Gog, de az a jobb oldali kapufáról pattant ki. Két perccel később Kamber beadását fejelte fel N’Gog, majd Holender stukkolta kapura a labdát, de Kovács Dániel magabiztosan védett. A végén még Heffler lövését hárította a vendégek kapusa, a szünetig azonban már nem változott az eredmény.

Supka Attila a szünetben kettőt cserélt, az öltözőben maradt Änis Ben-Hatira és Mohamed Mezghrani, helyettük pedig Ivan Lovric és Danilo érkezett. Előbbi Mezghrani posztjára szálllt be, míg Ben-Hatira szerepkörét Holender vette át, elöl meg Danilo és N’Gog igyekezett gólt szerezni. Az elsőhöz képest a második félidő kiegyenlítettebb játékkal indult, ami persze nem jelentette azt, hogy ne a Honvéd birtokolta volna többet a labdát.


Sőt, végre a vezetést is megszereztük, egy labdaszerzést követően a csereként beálló Danilo passzolt középre, az érkező Holender Filip pedig a jobb alsó sarokba továbbította a labdát! A gól után egy kicsit csökkent a támadásaink intenzitása, előrébb jöttek a vendégek, ez pedig sajnos megbosszulta magát. Egy szabadrúgásból felívelt labda után nem tudtunk felszabadítani, Gyömbér Gábor pedig a kapu jobb oldalába helyezte az elé kerülő labdát.


Az egyenlítést követően megpróbáltunk ritmust váltani, továbbra sem adtuk meg a győzelem megszerzésének lehetőségét, a hajrában pedig az első gólt szerző Holender Filip gólpasszt adott, szöglete után Kálnoki-Kis Dávid fejelt a kapuba.


2–1-re győzött tehát a Honvéd, a visszavágó sem lesz könnyebb, mint ez a meccs volt, a célunk azonban változatlan: be akarunk jutni a kupadöntőbe!

A visszavágóra egy hét múlva, április 24-én, szerdán 15:00 órától kerül sor.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!