aktuális híreink

Eppel Marci Telkiben

Sajtótájékoztató

2017-03-14 11:00:27

Hétfőn Telkiben sajtótájékoztató keretében, válaszolt az újságírók kérdésére a Portugália ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keret három újonca, Eppel Márton, Vinicius Paolo és Holman Dávid. Az alábbiakban az Eppel Marcihoz intézett kérdéseket és az arra adott válaszokat olvashatják.

- Marci, milyen volt az első nap illetve milyen állapotban érkeztél a táborba?

- Mi az Újpesttel döntetlent játszottunk, sajnos nem tudtunk nyerni, sajnálom mert azért jó lett volna tapadni a Videotonra. Ennek ellenére, én nagyon jó kedvvel és boldogan érkeztem Telkibe. Most vagyok először itt az A-csapattal, legutóbb sajnos sérülés miatt nem tudtam itt lenni, remélem most megragadom ezt az alkalmat és tudok élni a lehetőséggel. Mindent meg fogok tenni ezért.

- Gratulálok a kerettagsághoz. Gondolom a kerethirdetés után eljátszottál a gondolattal, hogy milyen lenne pályára lépni Lisszabonban. Hogy látod a helyzetedet és az esélyedet a csapatba kerülésre?

- Nagyon örülök, hogy a Portugálok elleni meccsre sikerült meghívást kapnom, mert ha esetleg beválogatnak a szűkebb keretbe, akkor egy komoly ellenfél ellen tudok bizonyítani. Ez az első hét szerintem, ismerkedésről is szól, mi új játékosok vagyunk itt, a szakmai stábnak is meg kell ismernie minket. A játékunkat nagyjából már ismerik. meg kell nézni mennyire tudunk beilleszkedni,  és ha olyan a teljesítmény, akkor a szűkebb keretbe is be tudjanak válogatni. Ezen az egy héten sok minden múlik. Én személy szerint mindent meg fogok tenni, hogy a szűkebb keretben is benne legyek és Lisszabonban esetleg be tudhassanak állítani.

- Magyarországon játszottál már korábban az MTK-ban, Pakson és Dunaújvárosban is. Hogy érzed, miért pont éppen a Budapest Honvédból sikerült bekerülni a válogatottba? Itt sikerült megtalálnod az igazi helyed vagy 25 évesen, mostanára lettél úgymond érett labdarúgó?

- Ezt sokan kérdezik tőlem, hogy miért pont a Budapest Honvéd és mért épp most. Igazából, tényleg sok klubban játszottam, de azt kell mondanom, hogy itt lettem érett játékos, és ami rengeteget számít, hogy az edzőm teljesen bízik bennem. Ez minden játékosnak, de főképp a csatároknál rengeteget számít. Bízik benne, hogy gólt rúgok, én úgy érzem hogy sikerült többször is ezt a bizalmat meghálálnom. Még egyszer mondom örülök, hogy itt lehetek.

- Marci, mondtad, hogy a szakmai stábnak is be kell mutatkoznotok, de van egy tagja a stábnak, akit Te jól ismersz, ráadásul játékostársak is voltatok. Mennyire más a viszonyod Szélesi Zolival, akivel együtt játszottál Hollandiában? Hogy emlékszel vissza erre az időszakra?

- Igen, Zolival még Hollandiában, a Nijmengeben játszottunk együtt. Ott sokat segített, akkor volt kint Babos Gábor meg Vadócz Krisztián is, de a Zoli mindig odafigyelt rám, mindig ellátott tanácsokkal. Most azért minimálisan másabb a helyzet, de ezek a taktikai utasítások még meg vannak, de még csak egy nap telt el, sokat még nem kaptam.

 

Maros József

Fotó: mlsz.hu

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!