aktuális híreink

Érdemes figyelni

Neves angol játékosmegfigyelő tartott előadást a Budapest Honvédnál

2018-10-11 21:40:00

Neves vendége volt a hétvégén a Budapest Honvéd FC-nek, klubunk ugyanis scout-tanfolyamot tartott az utánpótlásban dolgozó játékosmegfigyelők számára, az előadásokat pedig Colin Chambers tartotta, aki 16 éve dolgozik a szakmában, jelenleg az angol második ligában szereplő Middlesbrough megfigyelője, de több neves játékos is látott már karrierje során.

„Anno készítettem riportokat Robert Lewandowskiról, Wayne Rooneyről, Jamie Vardyról, a Manchester Unitedben szereplő most 18 éves Angel Gomesról, sőt a 17 éves Paul Pogbát is figyeltem – mondta Colim Chambers, aki a hétvégén a megfigyelők számára tartott képzést, míg hétfőn a Budapest Honvéd MFA játékosai számára tartott előadást arról, hogy mire figyelnek a scoutok egy-egy utánpótláskorú labdarúgó esetében. – Szerintem nagyon jó ötlet a fiatalok számára tartott prezentáció, elmondtuk nekik, hogy mire figyeljenek, melyek azok a tulajdonságok, amelyek fontosak, és úgy láttam, érdeklődve figyeltek. A hétvégi képzésen a megfigyelés alapjait sajátíthatták el a résztvevők, szombaton pedig több mérkőzést is megtekintettünk, ott azt mutattuk be, hogyan kell riportot készíteni a találkozóról, a kiszemelt játékosról.”

Colin Chambers elmondta, a Nemzetközi Játékosmegfigyelő Szervezet (IPSO) közel húszféle képzést tart – a most hétvégi kurzus következő szintje télen lesz majd esedékes –, a megfigyelőket és a gyerekeket is felkészítik, élőben, illetve online is tartanak előadásokat, és több nagy klubbal is kapcsolatban vannak.

„Nem ismerem még annyira a magyar játékosokat, hogy véleményt formáljak róluk, de az elmúlt hétvégén is láttam néhány tehetséges srácot. Sűrű volt a négy nap, de a Honvédnál remekül megszerveztek mindent, hasznos hétvége volt, örömmel jövök majd legközelebb is, ha lesz rá lehetőség” – tette hozzá Colin Chambers.

A hétvégi kurzuson a Budapest Honvéd MFA részéről Vatai László, Tolnai Balázs, Bogdánfi Márton és Varga Samu vett részt, de a Mol Vidi együttese is több szakemberét delegálta a képzésre.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!