aktuális híreink

Esős sikerek Zágrábban

U15, U16 felkészülési meccsek

2018-01-22 09:34:16

A Magyar Futball Akadémia két csapata (U15, U16) Horvátországba, a Dinamo Zagreb-hez látogatott. Közel öt órai utazás után, hűvös, esős időben érkeztünk meg a horvát futball egyik fellegvárába, Zágrábba. A mérkőzéseknek a Makszimir-stadion, (ebben a stadionban játszik a horvát labdarúgó válogatott), pontosabban annak műfüves edzőpályája adott otthont a két összecsapásnak. Megérkezésünkkor azonnal feltűnt, hogy az öltözők, egy-egy olyan szakemberről, játékosról neveztek el, akik sokat tettek a Dinamoért. Örömmel fedeztük fel, hogy az egyik öltözőt egy magyar sportemberről, Bukovi Mártonról nevezték el, fényképpel és Marci bácsi nacionáléjával. De van Luka Modricról is öltöző. Először a fiatalabb korosztály lépett pályára.

U-15   

Csapatunk szakadó esőben lépett pályára Európa egyik legjobb U15-ös csapata ellen. Nem tévedés ez, hiszen a Dinamo korosztályos csapata gólokkal győzte le Nyugat-Európa legjobbjait. A vert mezőnyben olyan csapatok szerepelnek, mint a Bayern München, a Borussia Dortmund és sorolhatnánk. (A fiúk ezekből láthattak felvételeket a mérkőzésre való felkészülés során.) Ehhez képest - bár említették, hogy 1-2 játékosuk sérülés miatt hiányzott - gyakorlatilag alig volt közük a mérkőzéshez. Védelmünk és a középpályás sorunk is nagyon jól játszott, a támadó triónk pedig egyenesen szuper teljesítményt nyújtott. A két szélsőnket, Nikitscher Gergőt és Benkő Lacit képtelenek voltak tartani a kék mezesek, középen pedig Németh Dani okozott nem kis fejfájást a két igencsak megtermett belső védőnek. Német Dani fejes góljával indult a gólzápor és a 34. percben, Kárász Simon 10 méterről lőtt góljával folytatódott. 0-2 volt a szünetben. Szünet után Benkő Laci fejelt 7 méterről a kapuba, ezt követően volt a hazaiaknak néhány percük, majd ismét a mieink uralták a játékot. Az 58. percben ismét Benkő Laci bombázott 14 méterről a jobb sarokba, végül pedig a 67. percben Páll Zsombi csúsztatta a labdát 4 méterről a kapuba, teljessé téve ezt a remek délutánt. A kétszer 35 perc alatt lőtt 5 gól és a mutatott játék nagyon biztató a jövőre nézve.

 

Dinamo Zagreb - Bp. Honvéd-MFA 0-5 (0-2)

Zagreb, Makszimir Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Grgur Jovic

Gólszerzőink: Németh D. (7.), Kárász S. (34.), Benkő L. (39. és 58.), Páll Zs. (67.)

 

Bp. Honvéd-MFA: Boros - Varga G., Balaga, Zsigmond, Benczeleitner - Török - Kárász, Horváth D. - Nikitscher, Németh D., Benkő L.

Edző: Isa Gábor

 

Pályára lépett még: Salka (kapus), Czékus, Hajas, Kotroczó, Kovács V., Kozma, Páll.

 

U-16   

A fiatalok után az U16-os csapatok léptek pályára, az előző mérkőzéshez képest, csak a szakadó eső maradt. Két közel egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, melynek utolsó percei drámai jeleneteket hozott. A 43. percben Csányi Andris remekül emelte át a labdát az eléje vetődő kapuson, közben sípcsontja találkozott a vetődő kapus arcával. Fájdalmas arccal terült el a füvön, szegény horvát kapus Andrisnál is rosszabbul járt, mert elájult és lenyelte a nyelvét. A stábok egyből rohantak a pályára és próbáltak segíteni a fekvő játékosokon. András az ápolásnak köszönhetően, ha sántikálva is, de néhány perc után, a fiúk segítségével bejutott az öltözőbe. A zágrábi kapus még hosszú percekig feküdt a leterített kabáton, pléddel betakarva, majd kórházba szállították. Közel negyedóra múlva folytatódott a játék. A második félidőben, legalább is ennek egy részében - a több cserének köszönhetően - többet birtokolta a labdát a Dinamo, a 76. percben sikerült is a miénkhez hasonló góllal Ivan Borovac révén kiegyenlíteni.

Jó és kiegyenlített mérkőzést láthattak a szakvezetők és azok a nézők, akik a mostoha időjárás ellenére ott voltak a mérkőzésen. Csapatunk nem vallott szégyent sőt, a döntetlen ellenére igen koncentráltan és helyenként jól játszotta végig a mérkőzést a szakadó esőben. Bár nem volt durva a mérkőzés, két játékosunkat, Buna Gabit és Szecsődi Gergőt sérülés miatt le kellett cserélni.

 

Dinamo Zagreb - Bp. Honvéd-MFA 1-1 (0-1)

Zagreb, Makszimir Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Ivor Firm.

Gólszerzők: I. Borovac (78.), illetve Csányi Á. (43.) 

 

Bp. Honvéd-MFA: Megyeri - Buna, Fazekas, Horváth M., Földesi, Sikorszki - Eördögh, Bónus, Kovács D. - László D., Csányi Á.

Edző: Farkas Tibor

Pályára léptek még: Kovács D., Németh B., Szecsődi   


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!