aktuális híreink

Ezüstös U19!

Záróforduló, győzelem. Bp.Honvéd-MFA - PFLA 2-1

2018-06-04 17:38:00

Szombaton került sor a zárófordulóra az U19-es kiemelt bajnokságban; a felcsútiakat fogadtuk a műfüvesen. Voltak hiányzók, de egyben öröm is érte a csapatot, mert Cipf Dominik és Szendrei Norbert ismét leülhetett az első csapat kispadjára! Szendrei Felcsúton a Videoton ellen mutatkozott be az NB1-ben.

Az első félidőben öröm volt nézni a csapat játékát. Szinte percenként dolgoztunk ki gólhelyzeteket szebbnél szebb támadásaink után. A mérkőzés legelején Soltész Doma lőtt centikkel a kapu mellé, majd Greksa Bence találta telibe a kapufát. A hetedik percben Soltész szabadrúgása után Markos Marcell fejelt hajszálnyival a kapu mellé. A tizenötödik percben Greksa középre lőtt labdáját Irimiás Gergő ajtó-ablak helyzetben az ötösről belsőzte az üres kapu mellé. A harmincadik percben Király Olivér ollózott kapura, amit a kapus bravúrral kiütött. Nagy fölényünk ezután érett góllá, Cseh Gergő Falusy Dáviddal kényszerítőzött a vendégek tizenhatosánál, Gergő a visszakapott labdát 10 méterről emelte át a kifutó kapus felett a kapu baloldalába. 1-0. Gördülékenyen futottak akcióink továbbra is, mégis a vendégek örülhettek. Jobboldali szögletet követően, a kapu előtt ide-oda pattogó labdát végül Tóth Attila 2 méterről pöckölte a kapu baloldalába. 1-1. A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, bár ekkor sem jutott nagyon kapunk közelébe a felcsúti együttes. Inkább a középpályán folyt a játék, a kék mezesek kontra támadásokat próbáltak erőltetni. Aztán jött a 81. perc és Soltész Dominik remekbe szabott gólja, mely el is döntötte a mérkőzést. A vendégek röviden szabadítottak fel, Soltész Dominik mellel maga elé tette a labdát és 24 méterről ballal lőtt, a labda a vetődő kapus előtt felpattanva jutott a kapu baloldalába.  2-1.  A hosszabbítás első percében Irimiás Gergőt a játékvezető második sárga lappal kiállította.

Győzelemmel zárta tehát a bajnokságot U19-es együttesünk és megszerezte az ezüstérmet, jár a gratuláció Simon Miklós, Faltusz Zoltán edzőpárosnak, a stáb minden tagjának és a fiúknak!

 

Bp.Honvéd-MFA U19 -PFLA U19   2-1 (1-1)

Bozsik Stadion, műfüves. Vezette: Erdélyi Bence  (Kormos Barnabás, Kálnai Milán)

Gólszerző: Cseh (31' 1-0),  Tóth A. (44' 1-1),  Soltész D. (81' 2-1)

Kiállítva: Irimiás Gergő (91' MFA)

Bp.Honvéd-MFA: Pálfi - Cseh (Darabont 46'), Soltész D, Tóth R. (Kalmár S. 89'), Greksa (Simó 86'),  Barta,  Markos, Falusy, Király O. (Szeles 61'),  Stoiacovici, Irimiás   Edző: Simon Miklós

Simon Miklós: -Az első félidőben öröm volt nézni a csapat játékát. Jól védekeztünk, hiszen a felcsútiaknak nem volt helyzetük, csak egy lecsorgó labdából sikerült gólt szerezniük. Itt a műfüvön megrendezett meccseknél szűkebb a pálya, aki tud hozzá idomulni, alkalmazkodni, akkor nehéz lesz gólt rúgni, kihasználni a helyzeteket. 

-A második negyvenöt perc egy kicsit más játékot hozott.

-A csapat hozzáállását mindenféleképpen dicséret illeti. Viszont a vendégek elég keményen játszottak, a játékvezető pedig mindent lefújt még akkor is amikor ez nem volt indokolt. Így a második félidő elég szaggatott volt, sok volt a játékmegszakítás, sokszor inkább a küzdelem dominált. Még ennek ellenére is sok szép akciót vezettünk, azt gondolom, hogy szép gólokat lőttünk, de persze voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, ami rosszul nézett ki.

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!