aktuális híreink

Faragó Lajos emlékére

Az égi futballpályán csatlakozott társaihoz a kispesti Aranycsapat legendás kapusa

2019-05-13 14:20:00

Szívbe markoló a hír! Elhunyt Faragó Lajos!

Lajos bácsi azon a kispesti grundon nevelkedett, amely számtalan klasszissal- világklasszissal ajándékozta meg a magyar labdarúgást. Ott kezdett futballozni, ahol Puskás Öcsi, Bozsik Cucu és a többiek kergették a labdát. Szinte az anyatejjel szívta magába a Kispest szeretetét, a vérvonal öröklődött egykor édesapja Faragó György is védte a KAC kapuját. 

Kalmár Jenő a Honvéd edzője újra csapatot hirdet, úgy, mint 1955-ben, amikor az együttes a klub ötödik bajnoki címe felé haladt. Az égi futballpálya szélén már ott várta kapusát Rákóczi, Palicskó, Bányai, Bozsik, Kotász, Budai II, Kocsis, Machos, Tichy, Puskás, Babolcsay, Czibor és a többiek. A kispesti Aranycsapat utolsó tagja Faragó Lajos ma hajnalban követte egykori társait.  

 A már életében legendává vált kiváló kapus bátor, vakmerő védéseivel messze földön ismerté vált. „Hát én amolyan nyitott szemmel a halálba címmel vetődtem a lábak elé, volt, hogy kaptam” – mondta egy interjú alkalmával. Csak két ehhez kapcsolódó példa a kiváló sportember pályafutásából: 1952-ben törött kézzel védett Csehszlovákiában a katona csapatok tornáján, miután a második félidő közepén a cseh csatár szándékosan rálépett a kezére. Brüsszelben BEK-meccsen a Bilbao ellen sarat rúgtak a szemébe. Ápolni kellett hosszú percekig, kórházba akarták vinni, a fél szeme le volt ragasztva, de leugrott a hordágyról és visszakéredzkedett a pályára és végig védte a meccset.

Nyugodj békében Lajos bácsi, szívünkben örökké élsz, soha nem felejtünk el!

 

Faragó Lajost a Budapest Honvéd saját halottjának tekinti, emlékét örökké megőrizzük!

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!