aktuális híreink

Felejthetetlen gólok

Kár a vilniusi találatért, de így is remek esélyekkel várjuk a visszavágót

2019-07-11 23:56:00

„Nem kell annyi gólt rúgni. Elég egy olyan, amelyet nem felejtenek el”– olvashatjuk Müller Sándor szavait a Vasas stadionjának falán, éppen azon a részen, amely a Honvéd öltözéjével szemben található.

Hogy Banó-Szabó Bence olvasta-e a feliratot, abban nem lehetünk biztosak, abban viszont igen, hogy a 19 esztendős szélső olyan gólt szerzett, amire emlékezni fogunk. Nem azért, mert nem láttunk soha ennél szebb akciót, viszont a kis szerencse, no meg a jó helyzetfelismerés azt eredményezte, hogy a Honvéd szerzett vezetést a Zalgiris Vilnius elleni Európa-liga-selejtezőn. Banó-Szabó pedig, aki korábban az NB I-ben 41 meccsen még nem szerzett gólt, második EL-meccsén betalált!

Mire középpályásunk eredményes volt, már több mint fél óra eltelt a mérkőzésből, amely jó iramú, intenzív, kemény csatát hozott. Még négy perc sem telt el az összecsapásból, amikor Kovács Nikolasz ellentmondást nem tűrően lépett oda a labdát fedező ellenfelének. Fiatal játékosunk ezzel is jelezte, mindenféle megilletődöttség nélkül lépett pályára, noha NB I-es mérkőzésből is csak egyet tud eddig felmutatni. Most viszont Mohamed Mezghrani keresztszalag-szakadása miatt – mellette Nagy Gergő és Änis Ben-Hatira hiányzott kisebb sérülés miatt a csapatból – rögtön a kezdőcsapatban találta magát, és pontosan olyan határozottsággal vetette bele magát a játékba, ahogyan azt kell egy fontos nemzetközi kupameccsen.

A kép persze úgy teljes, ha hozzátesszük, hogy a gólig tartó időszakban a Zalgiris előtt is adódtak lehetőségek, Lefkovits Robi egyszer a kapufa segítségével hárított, s emellett egy-egy kisebb és nagyobb védést is be kell mutatnia, míg nálunk Gazdag maradt le centikkel N’Gog parádés passzáról.

A litvánok bizonyították, nem véletlenül szerepelnek rendszeresen a nemzetközi porondon (s mennek minden évben egy-két kört), játékukat látva viszont még értékesebb volt a szünetbeli 1–0-ás vezetés.


A második félidő aztán hasonló sorminta alapján folytatódott, mint az első: Zalgiris-helyzet, Honvéd-gól. Ezúttal előbb egy közeli fejest fogott magabiztosan Lefkovits, majd Kamber hatalmas bedobását Batik csúcsztatta meg, N’Gog a hosszú oldalon berobbanó pedig nem hibázott. A második gól mintha egy kicsit megfogta volna a Vilniust, talán a vendégek sem erre számítottak, csapatunk viszont lendületbe jött, a mieink fegyelmezetten futballoztak, megállás nélkül küzdöttek, s emellett még élvezték a játékot.

Már a kettő nullás előny is biztatónak tűnt, aztán a 69. percben már háromnál jártak a mieink, miután Gazdag Dániel remek cselt követően harcolt ki büntetőt, amit saját maga értékesített is. Csak megjegyezzük, válogatott kerettag középpályásunk is első EL-gólját szerezte, és az NB I-ben is 121/3 a mérlege.

Szóval nincs más dolgunk, mint egy kicsit ünnepelni – no meg egy picit bosszankodni a hajrában kapott gól miatt –, majd ugyanazzal az akarattal, odaadással és alázattal futballozni a visszavágón, mint az első mérkőzésen. Müller Sándornak pedig Banó-Szabó és Gazdag esetében is igaza volt.

„Nem kell annyi gólt rúgni. Elég egy olyan, amelyet nem felejtenek el.”

(N’Gog meg bizonyította, hogy ilyen egy remek befejezőcsatár.)

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!