aktuális híreink

Feltörekvő tehetségek 1.

Májer Milán

2017-03-14 11:20:32

A napokban 9 utánpótlás korú játékos kapott, vagy hosszabbított szerződést a Honvéddal. Az U19-es csapat támadójával, Májer Milánnal az aláírás után beszélgettünk.

Milán mutatkozzál be néhány szóval a szurkolóinknak.

Májer Milán vagyok az U19-es csapatban futballozom. Fejér megyében, Tordason éltem és ott is kezdtem focizni. Később a szomszéd város csapatába, Martonvásárra, majd 2012-ben a Magyar Futball Akadémiához kerültem.  

Kinek a hatására kezdtél el futballozni?

Édesapám irányított a futball felé és ő segített nagyon sokat nekem.

Neked, vagy a család valamelyik tagjának volt kötödése a Honvédhoz? Hogyan kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

Nem, akkor még nem volt kötödésem. Martonvásáron gólkirály lettem 73 góllal, ez több csapat érdeklődését is felkeltette, többek között a Felcsút és a Honvéd is megkeresett. Kétnapos próbajátékon voltam Kispesten, a teljesítményem tetszett az akadémia vezetőinek, nekem is kedvemre való volt, amit tapasztaltam, és úgy döntöttem, hogy a Magyar Futball Akadémián folytatom a pályafutásomat.

Jelentős változás történt az életedben, hiszen hétfőtől péntekig távol kerültél az otthonodtól.

Egy évig otthon éltem és a szüleim hoztak az edzésekre. Az utazás azonban nehéz, megterhelő volt és mellette még tanulnom is kellett. A csapattársaim meséltek róla, hogy milyen az itteni élet, aztán egy év után én is bentlakó lettem.

Mik voltak az eddigi pályafutásod sikerei?

Amint említettem, a Martonvásár játékosaként, 73 góllal gólkirály lettem. A Honvéddal bajnoki címet és 2016-ban a Puskás-Suzuki kupát is nyertem.

A kupa történetében az volt az MFA 5. sikere, pedig a sorsolás után sokan féltették a csapatot.

A sorsolásnál kiderült, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk, a Hagi Akadémia és a Real Madrid volt az ellenfelünk. Már az előző évben is erős csapata volt mind a két együttesnek, így tudtuk, hogy irtó nehéz dolgunk lesz. Szinte senki nem számított rá, hogy mi jutunk a döntőbe, csak mi és a Honvéd-szurkolók hittünk benne. Végül nagy csatában sikerült elhódítanunk a serleget.

Öt év után hogy érzed magad Kispesten, van-e már kötödésed a Honvédhoz?

Nagyon jól érzem magam. Sokat fejlődtem, és úgy érzem, jó úton haladok afelé, hogy NB I-es játékos legyek. Persze még nagyon sokat és komolyan kell dolgoznom, hogy elérjem a célomat. Most már van kötödésem (mondja nevetve – a szerk.). Amikor tehetem, mindig ott ülök a lelátón a szüleimmel és drukkolunk a csapatnak.

Van példaképed a felnőtt csapatból?

Kimondott példaképem nincsen, de Hidi Patrik és Davide Lanzafame játékát nagyon szeretem. A győzni akarásuk, harcosságuk, technikájuk nagyon tetszik. Ha időm engedi nem csak meccseket, hanem az edzéseket is megnézem.

A napokban szerződést hosszabbítottál a Honvéddal, hogy érzed, mikor kerülhetsz az első csapat közelébe?

Egy éve már volt szerződésem, a mostani hosszabbítást jó jelnek tekintem, egy visszajelzés nekem, hogy jól csináltam a dolgomat az elmúlt évben. Ahhoz, hogy az NB I-es csapatban helyem legyen, még sokat kell dolgoznom, de remélem, hogy idén ősszel, vagy jövő tavasszal már lehetőségem lesz, hogy bemutatkozzam az első osztályban.

Milánnal folytatott beszélgetés után edzőjétől, Simon Miklóstól kértünk egy rövid jellemzést a játékosról.

„Milán szélső támadó, támadó középpályás szerepkörben is jó teljesítményre képes. Gólérzékeny, egy az egyben nagyon jól cselez. Jól le tudja venni az ellenfeleket. Gólveszélyesen játszik. Okos érett játékos, aki nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy évben.”

 

Névjegy

 

Májer Milán

Született:                    1999.06.28., Budapest

Posztja:                       szélső támadó, támadó középpályás

Magassága:                179 cm

Súlya:                         73 kg

Beceneve:                   Milu

Honvédhoz igazolt:      2012-ben


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!