aktuális híreink

Feltörekvő tehetségek 10.

Cipf Dominik

2017-04-05 12:37:21

Az elmúlt napokban beszámoltunk róla, hogy 9 utánpótlás korú játékos kapott, vagy hosszabbított szerződést a Honvéddal. Ez a szám most tízre emelkedett, miután az U17-es csapat tehetséges játékosa Cipf Dominik 3 évre szóló szerződést írt alá a klubbal.

Dominik, mutasd be magad pár mondatban.

Cipf Dominik vagyok, 2001-ben születtem. 2010-ben Nyíregyházán kezdtem focizni a Bozsik József Labdarúgó Akadémián. 2015-ben igazoltam a Honvédhoz. Balszélső vagyok, de a támadó szekció bármelyikén tudok játszani.

Hogyan sikerült a beilleszkedés a Magyar Futball Akadémiára?

A Bozsik Akadémia nem volt bentlakásos, így amikor Kispestre kerültem furcsa volt, hogy távol voltam a családomtól, de hamar sikerült beilleszkednem. Köszönhetően a vezetőségnek, az edzőknek, és a csapattársaknak, mindannyian segítőkészek voltak, hamar megtaláltuk a közös hangot.

Valaki más focizik a családban?

Édesapám középpályás volt. Békéscsaba, Tiszakécske, Nyíregyháza voltak a klubjai és 1997 és 1999 között játszott a Honvédban is. Sajnos a Honvéd színeiben nem, de Nyíregyházán láttam futballozni.

Van példaképed? 

Kimondottan példaképem nincsen, de Lanzafame játéka nagyon tetszik. Meccsről meccsre jó teljesítményt nyújt, rúgja a gólokat, jól cselez. A külföldiek közül Cristiano Ronaldo tetszik a mentalitása, győzni akarása miatt. Mindent megtesz azért, hogy a csapat sikeres legyen.

Milyen erényeid vannak, és miben kell még fejlődnöd?

Mentálisan mindenféleképpen fejlődnöm kell. Egy hiba, vagy rossz passz miatt elkezdem magamat okolni. Ebben mindenféleképpen előre kell lépnem. Erényeim a gyorsaságom, cselező képességem, mozgékonyságom.

A mentális gondon hogyan próbálsz segíteni?

Az edzőm, Farkas Tibi bácsi és a csapat pszichológusa sokat segít ebben.

Mennyire figyeled az első csapat eredményeit?

Ha a felnőtt csapat edzése, akkor van, amikor nekünk nincs foglalkozásunk, akkor meg szoktam nézni. A meccseket nem nagyon látom, mert általában akkor utazom haza. Ha hét közben van meccs, akkor azt természetesen megnézem.

Érzésed szerint mikor kerülhetsz az NBI-es csapat közelébe?

Két-három éven belül be szeretnék bemutatkozni, de tudom, hogy nekem ahhoz még nagyon sokat kell tennem.

 

A Dominikkel készült beszélgetés után, edzőjétől Farkas Tibortól kértünk egy jellemzést: - Azzal, hogy a korosztálya fölött edz, - 16 éves létére a 17 évesek között - az már egyfajta elismerése a tudásának. Sokra hivatott játékos. A kapu előtti szituációkban jól találja fel magát. Az egyéni játéka is kimagaslik a korosztályából. A mentális oldalát kell még a helyére tenni és akkor azt gondolom, hogy pár év múlva a Honvéd-szurkolóknak sok örömet szerezhet. Ami mindenképpen biztató, hogy a mentalitásában egy pozitív irányú elmozdulás tapasztalható.    

 

Névjegy

  • Név: Cipf Dominik
  • Született: 2001.01.31., Kisvárda 
  • Posztja: balszélső 
  • Magassága: 180 cm
  • Súlya: 70 kg
  • Honvédhoz igazolt: 2015-ben

honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!