aktuális híreink

Folytatása következik

Hétvégén kezdődik az utánpótlás-bajnokságok tavaszi idénye

2019-02-14 18:25:00

Az U19-es, az U17-es és az U16-os csapatunk szombaton (mindhárom a Debrecen ellen), az U15-ös és az U14-es gárda pedig egy héttel később kezdi meg a tavaszi szezont a korosztályos bajnokságban. Mint arról már az őszi szezon végén is beszámoltunk, a Honvéd összes utánpótláscsapata dobogós a saját sorozatában, s noha a fiataloknál elsősorban nem az eredmény, hanem a fejlődés az igazi fokmérő, azért bízunk benne, hogy a gyerekek tavasszal is jól teljesítenek.

Az országos bajnokságban szereplő együtteseink közül az U17-es, az U16-os és az U14-es gárda az első, míg az U19-es, valamint az U15-ös csapat a harmadik helyről várja a folytatást, és az is örömteli, hogy a korosztályos válogatottakban rendszeresen számítanak a Magyar Futball Akadémia növendékeire.

„Úgy vágunk neki a tavaszi szezonnak, mint az eminens diák a vizsgának, szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk. A felkészülésünk zökkenőmentes volt, nagyon sok nemzetközi mérkőzést tudtunk játszani, és ezek a találkozók jó iramban, erős ellenfelekkel szemben zajlottak, minőségi munkát végeztünk. Nyilván az elvárások is magasak, hiszen átköltöztünk az új utánpótlásközpontba, ahol remek körülmények között készülhetünk. Az edzéseken azt tapasztaltuk, hogy a játék minősége nagyon sokat javult. A passzok pontossága, gyorsasága, és kíváncsian várom, hogy a bajnokságban ez hogyan fog érvényesülni. Eredetileg azt gondoltuk, hogy két-három hónap rendszeres játékra lesz szükség arra, hogy szemmel láthatóak legyenek a jobb körülmények hatásai, azonban titkon azt várom, hogy ennek sok-sok elemét már az első hétvégén is láthatjuk a Debrecen ellen – mondta a felkészülésről Herczeg Vince, a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója, aki az eredményesség és az egyéni fejlődés témakörére is kitért. – Egy bajnoki cím presztízsértékkel bír, de ennél sokkal fontosabb, hogy ne a bajnoki cím, még csak ne is a csapat, hanem a játékos legyen a központban. Ez a Magyar Futball Akadémia filozófiája, erre is törekszünk, és mindent alárendelünk annak, hogy a játékos érje el azt a szintet, amire ő hivatott.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!