aktuális híreink

Fordításra várva

Háromszor már sikerült hátrányból továbbjutni.

2018-07-17 11:39:00

Az Európa-liga-selejtező első fordulójában, Macedóniában lépett pályára a csapatunk, ahol a rajt nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk, hiszen a Rabotnicski 2–1-re nyert hazai pályán. A vereség ellenére persze nem szállt el a továbbjutás reménye, sokat nyom a latban Nagy Gergő Szkopjéban szerzett bombagólja.

No meg az is pozitív példa lehet, hogy az európai kupák történetében eddig háromszor előfordul már, hogy a Honvéd vesztett állásból fordítani tudott.

1970 őszén, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a FC Aberdeen az első meccsen, Skóciában 3–1-re nyert. A kispesti visszavágón a mieink ugyanilyen arányban győztek, ezért kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett. Ez sem hozott döntést, így – az európai kupák történetében először – tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. A sorsdöntő gólt a Honvéd kapusa, Bicskei Bertalan lőtte a skótok hálójába.

1973 őszén az UEFA-kupában a csehszlovák VSS Kosice Kassán 1–0-ra nyert. A visszavágó első félidejében még a kassaiak álltak továbbjutásra, az eredményjelző 2–2-t mutatott. A második félidőben aztán a Pintér Sándor által vezetett csapat három gólt rámolt a csehszlovákok hálójába, így a mieink 5–2-es győzelmet arattak, és jutottak a következő fordulóba.

1983 őszén az UEFA-kupában a görög AE Larissza 2–0-s előnyre tett szert, ám ez nem volt elég a visszavágón, mert Kispesten Dajka László mesterhármasával a Honvéd 3–0-ra diadalmaskodott.

Ez a három párharc is bizonyítja, nem lehetetlen az idegenbeli vereség után fordítani, reméljük, hogy a Rabotnicski elleni csata lesz a negyedik ilyen siker a Honvéd történelmében.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!