aktuális híreink

Gól nélkül

A szezon során harmadszor is ikszelt a Honvéd az Újpesttel

2019-04-20 20:57:00

Nagy Gergő, Djordje Kamber, Mohamed Mezghrani, Gazdag Dániel, David N’Gog – a felsorolt játékosok közül akár midenki ott lehetett volna a kezdőcsapatban az Újpest elleni rangadón, csakhogy ezúttal nem ez volt a közös a kvintettben, hanem az, hogy egyikük sem léphetett pályára a Szusza Ferenc Stadionban. Nagy és Kamber eltiltás, Gazdag, N’Gog, illetve Mezghrani pedig kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a derbit, ami azt is jelentette, hogy először kapott helyet a keretben Zakaria Beglarishvili, valamint Pisont Patrick, akinek az édesapja, a Honvéd legendája, Pisont István 1995. november 30-án, az FTC otthonában játszotta utolsó honvédos mérkőzését. Azóta 8542 nap telt el, Pisont Patrick pedig több mint négy évvel az említett mérkőzés után született meg.

Kamber és Nagy hiányzása azt is jelentette, hogy ezúttal Gróf Dávid kapta meg a csapatkapitányi karszalagot, míg a kezdőcsapatba Fousseni Bamba és Szendrei Norbert is bekerült. Grófnak aztán a 13. percben adódott először dolga, amikor a korábbi kispesti kedvenc, Zsótér Donát 25 méteres szabadrúgását tolta ki a bal alsó sarokból. Zsótér a 20. percben aztán újabb szabadrúgással jelentkezett, ezt Danilo fejelte ki, két perccel később pedig Holender Filip került nagy helyzetbe, de hiába emelte át a kifutó Pajovicot, a labda mellészállt.

A félidő második felében már kevesebb helyzetet jegyezhettünk fel, próbálkoztak a csapatok, de a sárgában védő kapusokat egyik fél sem tette próbára. Így aztán minimális izgalom mellett peregtek a percek, és ért véget gól nélkül az első játékrész.

A második felvonás aztán egy Szendrei-lehetőséggel indult, középpályásunk azonban a kapu torkában lemaradt Danilo megpattanó beadásáról. Sőt, a 57. percben a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét is a mieink hibázták el, Danilo remek passzal ugratta ki Ben-Hatirát, aki azonban nem tudta elhúzni a labdát Pajovic kapus mellett. A folytatásban aztán inkább a mezőnyjáték dominált, az Újpest birtokolta többet a labdát, komoly lehetőség azonban a hazaiak előtt sem adódott.

A 69. percben a megsérülő Fousseni helyett érkezett Banó-Szabó Bence, a védelmünknek pedig egyre nagyobb nyomással kellett megbirkóznia, Batik Bence egyízben például egy támadáson belül kétszer is remekül blokkolta a hazai próbálkozásokat. Az utolsó negyedórára alaposan beszorultunk, Lacina Traoré szerzett egy lesgólt, akadt néhány veszélyesnek tűnő lövés (nálunk a csereként beállt Májer Milán, illetve Holender Filip próbálkozott, de labdájuk egyaránt mellément), míg a végén egy Gróf Dávid-védésre is szükségünk volt.

A találkozó végül 0–0-ás döntetlennel zárult, ami a hiányzókat tekintve jó eredmény, helytállt Honvéd, sőt, még a győzelemre is volt esélyünk.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!