aktuális híreink

Győzelem dermesztő hidegben

Békéscsaba-Honvéd 1-2

2017-01-28 13:12:40

 Kifogástalan műfüves pálya várta Telkiben a csapatokat a Békéscsaba – Bp. Honvéd felkészülési mérkőzésen, ugyanez nem mondható el az időjárásról. A dermesztő hideg ellenére jó iramú  mérkőzést játszott a két csapat. Vasziljevics, Horváth András és Lanzafame nem volt a pályára lépők között, de hétfőtől már ők is elkezdik az edzéseket.

 A Honvéd rögtön magához vette a játék irányítását, a csabaiak nem nagyon lépték át a felezővonalat. Az 5. percben Koszta akár a vezetést is megszerezhette volna, de néhány milliméterrel  lemaradt a beadásról. Négy perc múlva Holender előtt adódott lehetőség, de szélsőnk a kapus kezébe rúgta a labdát. A 12. percben Tönkő kapott sárga lapot, megérdemelten, miután sípszó után,  hátulról csúnyán felvágta Gazdag Danit. A 27. percben váratlanul, egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Egy baloldali beadás után Lovric lábáról a kapufára, onnan Nagy  István elé került a labda, amit a csabai játékos a hálóba lőtt. 1-0. A vezető találatnak nem sokáig örülhettek a lilák. Három perc múlva Hidi adott jó labdát Eppelnek, aki 10 méterről átemelte a  labdát a kimozduló kapus felett. 1-1. Eppel két perc múlva duplázhatott volna, de ezúttal a kapust találta el, a kipattanót Holender bombázta kapura Rybansky azonban kitornázta a lövést. A 43.  percben Eppel a kapussal ütközött, majd cserét kért, helyette Dark állt be.

 Marco Rossi a szünetben három helyen változtatott, Bobál, Lovrics és Holender helyett King, Kamber és Zsótér állt be. A második félidőben nem változott a játék képe, továbbra is a Honvéd  dominált, a csabaiak jobbára csak védekeztek. Az 55. percben Laczkó és Nagy Gergő helyett Palmes és Balázs folytatta a játékot. A 64. percben King jól eltalált lövése alig tévesztett célt. A 66.  percben a Gazdag és Koszta helyére Göblyös és Tömösvári állt be. A 70. percben Palmes kiegyenlítette a sárga lapok arányát. A 75. percben Gróf mehetett az öltözőbe, ami megváltást jelentett  a kapuban fagyoskodó hálóőrnek, helyette Vajda Dani vacoghatott tovább. A mérkőzés hajrájában sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, Göblyös jó lövése, Tömösvári szép fejese, és a Balázs  lehetősége után a 86. percben Zsótér Hiditől kapott labdájával betört a büntetőterületre, majd 10 méterről a lapuba lőtt. 1-2. A 90. percben Tömösvárit büntetőt érően buktatta a csabai kapus, de a  játékvezető megkegyelmezett a viharsarkiaknak és inkább véget vetett a találkozónak.     

 

 Békéscsaba-Bp.Honvéd 1-2 (1-1)

 Telki, vezette: Oláh Gábor.

 Gólok: Nagy István 27', illetve Eppel 30', Zsótér 86'.

 

 Bp .Honvéd: Gróf (Vajda 75') - Villám, Lovrics (Kamber 46') , Bobál (King 46'), Laczkó (Palmes 54' - Gazdag (Göblyös 66'), Nagy G. (Balázs 54'), Hidi - Koszta (Tömösvári 66'), Eppel  (Dark 43')  Holender (Zsótér 46').

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!