aktuális híreink

Hatalmas ünneplés

A kölcsönben szereplő Tömösvári Bálinttal a soraiban lett NB I-es az újonc Kaposvár

2019-05-16 16:52:00

Talán még a legelvetemültebb Kaposvár-drukkerek sem számítottak arra, hogy az NB II-ben újonc Rákóczi rögtön feljut az első osztályba, mégis így történt. Walter Róbert együttese az utolsó előtti fordulóban biztossá tette a második helyet, így a ZTE mögött a Somogy megyei együttes lett NB I-es. Kölcsönjátékosunkkal, Tömösvári Bálinttal a keretben.

„Örültünk nagyon, amikor a Dorog elleni idegenbeli sikerünkkel biztos lett a feljutás, hazafelé minden benzinkúton megálltunk, hatalmas ünneplést csaptunk – kezdte érdeklődésünkre Tömösvári Bálint. – Az előző fordulóban a 93. percben lőttünk győztes gólt a Vác ellen, már akkor éreztem, hogy hatalmas feszültség szabadult fel bennünk, s hiába tudtuk, hogy az iksz is elég a feljutáshoz, mindenképpen győzni akartunk Dorogon.”

Már tartott a bajnokság, amikor Tömösvári Bálint megérkezett Kaposvárra, s bár akkor még nem volt téma a feljutás, azt viszont tudták a kerettagok, hogy jó csapatot alkotnak, viszont legalább öt olyan gárda volt, amelynél deklaráltan az NB I volt a cél. Aztán remek őszt zárt a Waltner Róbert vezette Kaposvár, a harmadik helyen telelt a gárda, innentől kezdve pedig reális volt, hogy összejöjjön a feljutás. Még akkor is, ha sokáig tavasszal sem foglalkoztak ezzel a játékosok. Teher nem volt az együttesen, így motiváltan, görcsösség nélkül futballozhattak. Igaz, tavasszal belecsúszott a gárda egy négymeccses nyeretlenségi szériába (három vereség, egy döntetlen), amit viszont sorozatban öt siker követett – és a feljutás.

„Csapategység – mondta határozottan Tömösvári Bálint, amikor a kaposvári együttes titkáról kérdeztük. – Egész évben remek volt a hangulat az öltözőben, szerencsés vagyok, hogy ilyen közegbe kerültem, sikerült ősszel gyorsan beilleszkednem. Jól éreztem magam Kaposváron, jöttek a sikerek, tizenkilencszer voltam kezdő, nyolcszor álltam be csereként, úgy érzem, tudtam fejlődni, sok játékperc van a lábamban.

Igazából csak amiatt van hiányérzete a támadónak, hogy a három gólja mellett maradt még benne néhány találat (volt, amit elvettek tőle), szóval örömteli, hogy többnyire jó játékkal járult hozzá a Rákóczki feljutásához, a következő szezonban pedig még tovább fejlődhet a 20 esztendős labdarúgó.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!