aktuális híreink

Horváth Milánnal kötöttünk profi szerződést

Tizenhat éves belső védőnk nagy álmokat dédelget

2018-04-23 15:37:00

Névjegy:

Név: Horváth Milán Gábor

Születési hely, idő: Kistarcsa, 2002.01.30.

Poszt: Belső védő

Magasság: 191 cm

Súly: 79 kg

Horváth Milán – aki már az MFA U17-es csapatában is bemutatkozhatott –nemrég profi labdarúgó szerződést kapott, amihez Herczeg Vince a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója gratulált és sok szerencsét kívánt Milán további pályafutásához.

Kérlek, mondj pár szót magadról!

Négy évesen kezdtem el focizni Csepelen a CSHC-ben. A CSHC később egyesült a Csepel FC-vel, így körülbelül egy évig itt folytattam a pályafutásom. Azután átmentem a Ferencvároshoz. Itt nagyon kevés lehetőséget kaptam, ezért váltottam és az ESMTK-nál próbáltam szerencsét, ahol egyel idősebb korosztályban próbálhattam ki magam. 2016 nyarán a Honvéd U15-ös csapatához igazoltam belső védőként.

Milyen indíttatásra kezdtél el futballozni? Miért szereted ezt a játékot?

Nagyon fiatalon kezdtem játszani, ezért már nem nagyon emlékszem. Apukám is a Fradiban focizott és levitt egyszer edzésre magával. Nagyon megtetszett és mondták is, hogy érdemes lenne, ha komolyabban foglalkoznék a futballal. Mivel Csepelen laktunk, szüleim beírattak a Csepel Halászi Focisuliba. A fociban az a jó, hogy azt csinálhatom, amit csak szeretnék.

Hogyan kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

Az edzőm, Halász Feri bá hozott ide, vagyis először csak próbaedzésre jöttem. Akkor a sajátomnál eggyel nagyobb korosztályban próbáltam szerencsét,Isa Gábor bánál. Nagyon tetszett nekem minden a Honvédban és azt mondták szívesen látnának, ezért nyáron át is igazoltam.

Nehéz volt beilleszkedni a kollégiumba?

Az első fél évben sok játékos volt idegen a számomra, mert mindenki máshonnan érkezett, mint én. Csak azokat a társaimat ismertem, akik már korábban a Honvédban játszottak, vagy régiós válogatottak voltak. Velük hamar jó barátságba kerültem. Fél év után mindenkivel sikerült jól kijönnöm és ez – hála istennek – most is így van.

Kik a kedvenc játékosaid?

Iniesta a kedvenc játékosom, de ha a saját posztomról kellene mondani, akkor Ramost kedvelem a legjobban. Ő egy igazi vezéregyéniség, aki belép minden támadásba és nagyon jól fejel.

Magyarországon vagy inkább külföldön képzeled el a jövődet?

Szeretnék minél hamarabb bemutatkozni az NBI-ben a Honvédnál – vagy akár máshol. Ha megkeres egy jobb európai csapat, azt nem fogom visszautasítani. Itt természetesen mindenképpen európai élvonalban szereplő csapatra gondolok. Francia, angol, spanyol első osztály, vagy akár olasz, esetleg német. Egy ilyen ajánlatot nagyon szívesen elfogadnék, ha lesz rá lehetőségem.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

Szerintem eddigi pályafutásom során nagyon komoly eredményt nem értem el. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy tizenhat évesen profi szerződést kapok és saját keresettel fogok rendelkezni.

Van olyan tevékenység – a focin kívül – amit szeretsz csinálni? Vagy egyáltalán marad egy kevés szabadidőd a tanulás és azélsport mellett?

Az biztos, hogy nincs túl sok szabadidőm, maximum annyi, hogy néha megnézzek egy-egy filmet. Ilyenkor általában a pörgős akciófilmeket vagy a vígjátékokat részesítem előnyben.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!