aktuális híreink

Így jó, ahogy van

Lapszemle

2017-04-21 12:48:59

Vállveregetős időszak ez, nemde?
Szerencsére jól megy a csapatnak, csakugyan sűrűn fogadhatjuk a gratulációkat – mondta Gróf Dávid, a bajnokságban élen álló Bp. Honvéd kapusa. – Jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha mások is úgy ítélik meg, hogy tisztességgel tesszük a dolgunkat, ugyanakkor az elismerő szavak nem szédítenek meg minket, továbbra is tudjuk, hol a helyünk.
 

A tabella tetején?
Pillanatnyilag ott állunk, igen, de korai arról beszélni, hogy a bajnokság végén ugyanez lesz-e a helyzet. Ha belemennénk a számolgatásba, ha azon tanakodnánk, hogy ezen és ezen a meccsen hány pontot kell szereznünk ahhoz, hogy aranyérmesek legyünk, alighanem jóvátehetetlen hibát követnénk el. Nem matekoznunk kell, hanem futballoznunk! Eddig bevált ez a recept, reményeim szerint a folytatásban sem lesz másként.
 

Mit érdemes még tudni a kispesti receptről?
Azt, hogy minden egyes pontért megdolgoztunk. Sokan nem hittek bennünk, de mi bizonyítottuk, ha valaki becsülettel melózik, az előbb-utóbb kifizetődik. Múlt kedden kikaptunk a Diósgyőrtől, még azt is mondhatom, jól jött nekünk az a pofon. A vereséget követően nem a sebeinket nyalogattuk, nem azon keseregtünk, hogy a Videoton átvette a vezetést, csak arra fókuszáltunk, hogy a lehető leghamarabb összekapjuk magunkat. A Paks legyőzése arról árulkodott, hogy sikerült. Ennek azért is örültem, mert ebben az idényben nem fordult elő, hogy két egymást követő bajnoki mérkőzésen pont nélkül maradjunk.
 

Szombaton a harmadik helyezett Vasashoz mennek. Miről dönthet az a meccs?
Három pontról, sem többről, sem kevesebbről. Jelen állás szerint hat pont választja el a két csapatot, ha nyernénk, a különbség kilencre nőne – öt fordulóval a vége előtt az megnyugtatónak tűnne. Győzelem esetén nagy lépést tennénk afelé, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk.
 

A dobogós „befutóra” már mérget vesz?
Egyelőre arra veszek mérget, hogy a hétvégén a Vasassal játszunk. Múlt szombaton megnéztem az angyalföldieket a Fradi ellen, és láttam, remekül futballoztak, ahogyan egy héttel korábban a Videoton ellen is. Tiszteletre méltó eredmények ezek, arról tanúskodnak, hogy a piros-kékek bárkit képesek legyőzni. Ez még akkor is igaz, ha tavasszal egy-két váratlan vereséget is elszenvedtek. Az Üllői úti győzelmükből, no meg az ott mutatott teljesítményükből biztosan erőt merítenek. Jó kis meccsnek nézünk elébe.
 

Másként készül erre a mérkőzésre, mint máskor?
Némi drukk van bennem, ám ez talán érthető, hiszen a gyerekkoromat a Fáy utcában töltöttem. Mivel édesapám ott védett, ötévesen már a Vasas-pályára jártam, nem túlzás, ott nőttem fel. Szinte az összes találkozón ott voltam, még idegenbe is a csapattal tartottam. Tizenhét esztendősen igazoltam Skóciába, vagyis tizenkét évig tartoztam a klubhoz. A kötődés nyilvánvalóan kialakult, nem tudom, és nem is akarom elfelejteni életem azon szakaszát. Mindamellett tavaly nyár óta új fejezet íródik, és hálás vagyok a sorsnak, hogy immár a kispestiekhez tartozom. Arról nem szólva, hogy apu egy évig volt a Honvédban is, és bajnokként távozott. Nekem is ez az első évem Kispesten…
 

Kapja az atyai jó tanácsokat?
Mindent megbeszélünk, de kritizálnia nem kell. Minden meccset alaposan kielemzünk Tóth Iván kapusedzővel, a hibákat külön kiemeljük. Nem azért, mert negatív szemlélet jellemez minket, hanem azért, mert vallom, a legtöbbet a hibákból lehet tanulni. Úgy érzem, hétről hétre magabiztosabb vagyok, ami annak is köszönhető, hogy folyamatosan lehetőséget kapok. Amíg külföldön védtem, kevésbé voltam képben a magyar futballt illetően, de nem bántam meg, hogy hazatértem. Egyebek mellett azért sem, mert egyfelől a Honvédnál otthonra leltem, másfelől ez az első csapatom, amellyel bajnoki címért küzdhetek.
 

Nem is vágyik vissza külföldre?
Most minden úgy jó, ahogy van.

 

Forrás: Nemzeti Sport -  Pietsch Tibor

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!