aktuális híreink

Irány London!

Temesvári Attila a Fulhamhez utazik

2019-01-20 11:42:00

Beszámoltunk már arról, hogy Hrutka János kimutatása alapján a Budapest Honvéd játékosainak a legnagyobb az esélyük a külföldi szerződésre, ugyanis a jelenleg légiósként futballozó 55 magyar labdarúgó közül nyolcan is a Honvédből igazoltak külföldre, négyen a Magyar Futball Akadémiáról, négyen pedig már a felnőttcsapatból.

Ez a szám pedig tovább növekedhet, erősítve azt, hogy a Honvédnál tényleg hatékony nevelőmunka folyik, és azt, hogy a külföldi klubok odafigyelnek a játékosainkra, s ha látnak bennük fantáziát, akkor lehetőséget is adnak nekik.

Most például Temesvári Attilának, aki vasárnap elhagyja a Honvéd törökországi edzőtáborát, és egyenesen Londonba utazik, ahol már várják őt a Premier League-ben szereplő Fulham képviselői. A gyors utazás oka, hogy Angliában január 31-én lejár az átigazolási időszak, és az angol klub képviselői nem akartak várni az edzőtábor végéig (január 26.), hanem a lehető leghamarabb szerették volna a Fulham csapatában pályára lépve is megnézni a 18 esztendős belső védőt. Temesvári iránt egyébként még egy másik angol csapat is érdeklődik, de most csak a Fulhamnél vesz részt próbajátékon.

Temesvári nyár óta edz a Honvéd felnőttkeretével, ősszel 14 NB III-as mérkőzésen lépett pályára.

„Hirtelen jött az egész, az első felkészülési mérkőzésünk után jött be a szobámba Nagy László klubmenedzser, hogy  várnak a Fulhamnél, hatalmas lehetőség és szeretnék élni vele – mondta Temesvári Attila. – Soós Kálmánon keresztül jött ez a lehetőség, a Magyar Futball Akadémia videóelemzője, Varga Samu készített egy tízperces összeállítást az őszi szezonomról, s ez alapján hívtak meg, négy edzés és egy mérkőzés vár rám. Egy fiatalnak mindig a szeme előtt lebegnek a különböző célok. Elsősorban előbb stabil NB I-es játékos szerettem volna lenni és utána külföldre igazolni, de akkor sem leszek szomorú, sőt, ha már most összejön a szerződés. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében az előttem álló öt napban. Talán jobb is, hogy hirtelen jött a lehetőség, nincs idő izgulni, összepakoltam, és már mehetek is. A focicuccom itt volt, és bár civil ruha nincs nálam, de nem gond, futballozni megyek, nem turistának. Készen állok a feladatra.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!