aktuális híreink

Jó döntés volt

Bajnoki címet ünnepelhetett a Zalaegerszegen a Honvéd kölcsönjátékosa, Gergényi Bence

2019-05-18 18:29:00

Hét évvel ezelőtt búcsúzott az NB I-től a Zalaegerszegi TE együttese, és a drukkerek azóta vártak arra, hogy a gárda visszajusson az első osztályba. A ZTE a legutóbbi idényben csak 16. lett, korábban volt hetedik, harmadik, nyolcadik, kilencedik, illetve a kétcsoportos másodosztályban negyedik, a mostani kiírásban viszont végig az élmezőnyben volt a gárda, egészen tavasszal feljutó helyen állt, a 28. fordulótól kezdve pedig vezette a tabellát.

„Cegléden, az utolsó percben sikerült megszerezni a győztes gólt, amely három fordulóval a zárás előtt feljutást ért a számunkra, már ezután is elég nagy ünneplés volt, hiszen régóta várt már erre a szurkolótábor és a város – kezdte a Budapest Honvéd kölcsönjátékosaként 23 mérkőzésen pályára lépő Gergényi Bence, aki a következő körben hazai pályán már a bajnoki címet is ünnepelhette a társaival együtt. – Már nyáron is úgy álltunk neki a szezonnak, hogy szeretnénk feljutni, és szerencsére sikerült stabil teljesítményt nyújtanunk. Hárommeccses szériákra bontottuk a szezont, hogy az adott háromból hozzunk kilenc pontot, illetve kiemelten figyeltünk a rangadókra is. Nagyon jó volt az összhang a pályán és azon kívül is, családias légkörben dolgozhattunk az egész idényben.”

A 21 esztendős védő elmondta, természetesen volt rajtuk teher a szurkolók részéről, a vezetők is várták a jó eredményt, ők viszont igyekeztek mindent kizárni, és rendre csak az előttük álló feladatokra koncentrálni. Gergényi Bence úgy érzi, jó választás volt a Zalaegerszeg, ősszel végig is játszott, aztán egy térdsérülés miatt kihagyta a téli felkészülést, s tavasszal kellett még egy kis idő, hogy újra utolérje magát. A szezon hajrájában azonban visszakerült a csapatba, és még gólt is szerzett.

„Jó játékosokkal voltam körülvéve, jó szakmai stábbal dolgozhattam együtt, úgy érzem, hogy a futball minden szegmensében fejlődtem az elmúlt szezon során – tette hozzá Gergényi Bence, aki a zalaegerszegi ünneplésre is kitért. – Nagyon jó érzés volt már ünnepi hangulatban kimenni a pályára, tűzijáték volt, ünnepeltek minket a szurkolók, szeretnék még sok hasonlót átélni, és nem is csak a másodosztályban.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!