aktuális híreink

Jöhet az új kihívás!

Batik Bence is sokat tehet azért, hogy stabil legyen a Honvéd védekezése.

2018-07-04 10:05:00

Batik Bence a Honvéd negyedik nyári igazolása, az FTC-től érkező játékos pedig fontos tagja lehet csapatunknak és sokat tehet a sikeres szereplésért.

„A Honvéd az NB I egyik meghatározó csapata, a közelmúltban is szép sikereket ért el, s most is szerepel a nemzetközi porondon, aminek örülök, mert ez is szerepet játszott a döntésemben – kezdte a 24 esztendős belső védő. – Jó pár embert ismerek a csapatból, nem lesz problémám a beilleszkedéssel.”

A legutóbbi szezonban 13 bajnokin pályára lépő hátvéd egy piramishoz hasonlította a futballcsapat felépítését, amely akkor lesz stabil, ha az alja, azaz a védelme rendben van. S persze utána jön a piramis közepét összetartó középpálya, majd a csúcson a csatárok, de a stabil alapok nélkül nincs siker.

„Ezért is érkeztem, hogy a piramis stabil lábakon álljon – hangsúlyozta Batik Bence, jelezve, hogy tisztában van vele, a csapat védekezésében rendkívül fontos szerep hárul majd rá. – Voltak külföldi és magyar ajánlataim is, nem szerettem volna elkapkodni a döntést, ehhez képest a szerződésem lejárta után nem sokkal máris itt vagyok. Minden könnyen ment az egyeztetések során, remélem, hogy szép sikereket érünk majd el.”

Batik Bence hat és fél évig volt az FTC labdarúgója – ebből egy idényben az MTK kölcsönjátékosaként szerepelt –, szóval fontos időszak zárult le most a pályafutásában, azonban kiemelte, úgy érezte, muszáj váltania, ezért sem fogadta el a szerződéshosszabbítást, s áll elébe az új kihívásoknak. Immár a Honvéd futballistájaként.

„A Bozsik stadion egy igazi katlan, pokoli nehéz volt itt pontot szerezni, nemhogy nyerni – tette hozzá Batik Bence. – Bár ahogy hallom, a stadion átépítése miatt költözünk majd, de annak örülök, hogy megújul majd az aréna.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!