aktuális híreink

Kapott gól nélkül

A legutóbbi három hazai meccsünket megnyertük a Paks ellen

2019-03-15 10:14:00

A 2006–2007-es szezon mérföldkő volt a Paks életében, ez volt ugyanis a gárda első szezonja a magyar élvonalban. A PFC fennállása legjobb eredményét a 2010–2011-es szezonban érte el. A zöld-fehérek megnyerték a Ligakupát, és meglepetésre ezüstérmet szereztek az első osztályban. A kiváló bajnoki szereplésnek köszönhetően kiléptek a nemzetközi porondra, ahol a harmadik selejtező körig jutottak. Előbb az andorrai Santa Colomát, majd a norvég Tromsø csapatát búcsúztatták, a harmadik fordulóban a skót Hearts azonban már kemény diónak bizonyult a zöld-fehéreknek.

Tizenkét éve, 2006. november 13-án, a Bozsik Stadion rekonstrukciója miatt Csepelen játszottunk először az akkor újonc paksiakkal, a mérkőzés gól nélküli döntetlent hozott. Második alkalommal, 2008 tavaszán már a Bozsik Stadionban fogadtuk a zöld-fehéreket, a 2–1-es győzelmünk gólszerzői Zsolnai és Genito voltak. A 2009-es évben két meccs is volt Kispesten, érdekesség, hogy mind a két találkozó 1–1-es döntetlenre végződött. Tavasszal Hidi Patrik, ősszel Palásthy Norbert volt a gólszerzőnk. Hidi egyébként ezen a mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben.

2011-ben ugyancsak két alkalommal játszottunk Kispesten. A tavaszi összecsapás a mi sikerünket hozta, Ivan Lovric találata három pontot ért a Honvédnak. Az őszi meccs nagy csatát hozott, amiben sajnos 3–2-re alulmaradtunk, góljainkat Botis és Torghelle szerezték. Egy évvel később ismét gólgazdag meccset játszottunk, a találkozón 6 gól született, de csak egy pontot szereztünk, a Honvéd góljait Vernes, Zivanovic és Délczeg jegyezték (3–3). Az utolsó három hazai meccset kapott gól nélkül nyerte meg a Honvéd (2–0, 1–0, 1–0) – reméljük, a jó sorozat szombaton sem szakad meg   

 

Mérleg

Az összesített mérleg a számunkra kedvező, ugyanakkor figyelemreméltó, hogy a döntetlenek száma meglehetősen magas – 12 kispesti, 4 paksi győzelem, 13 döntetlen, a gólkülönbség 39-25 a Honvéd javára. Hazai pályán 7-7 Honvéd-siker és döntetlen született (a gólkülönbség 20–11), a Paks eddig csak egyszer tudott győzni a Honvéd vendégeként.

 

Góllövőlista

A párosítás gólkirálya Eppel Márton 5 találattal, a 2. helyen Kiss Tamás áll 4 góllal, a 3. helyen Davide Lanzafamét és Böde Dánielt találjuk. A négy játékos közül egyikük sem növelheti góljainak számát, Eppel Márton nyár óta Kazahsztánban futballozik, Kiss Tamás már visszavonult, Böde és Lanzafame pedig jelenleg a Ferencváros játékosa.

A két csapat keretében 3-3 olyan játékost találunk, aki már szerzett gólt Honvéd—Paks meccsen. A mieink közül Danilo, Gazdag és Lovric talált a paksi kapuba, a zöld-fehérek közül Szabó János (2), Hahn és Papp volt eredményes. ellenünk.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!