aktuális híreink

Komoly célok a kupában

Horváth András bosszús a kapott gól miatt, de örül, hogy fontos védéssel járult hozzá a továbbjutáshoz

2019-02-28 11:54:00

Váratlanul küzdelmes mérkőzésen jutott tovább a Budapest Honvéd a Duna Aszfalt Tiszakécske elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. A meccs hőse Horváth András volt, aki a 89. percben nagy bravúrt bemutatva tornázta ki a labdát a bal felső sarokból. 

 „Az első félidőben nem volt baj a védekezésünkkel – kezdte Horváth András. – Rúgtunk egy szerencsés gólt, ami nagyon fontos volt. A második félidő elején a rivális nem kevésbé szerencsés találattal egyenlített, egy lecsorgó labdát bekotortak, onnantól kezdve vérszemet kaptak, mi pedig, ha lehet ilyet mondani, megzavarodtunk. A végén sikerült behúzni a továbbjutást, ami nagyon fontos volt.” 

A gyengébb második félidőről elmondta, nyilván nem a legerősebb együttessel állt fel a Honvéd, de mindenki szeretne bekerülni a kezdőcsapatba, ahhoz viszont sokkal többet kell nyújtani.

„Az ilyen mérkőzéseket illene nagyobb gólkülönbséggel megnyerni. Ez egy ilyen nap volt, csak a továbbjutásnak tudunk örülni, de annak nagyon, mert komoly céljaink vannak a kupában – hangsúlyozta Horváth András, aki a hajrában bemutatott védésére is kitért. – Nagyon örülök, hogy sikerült valamit hozzátenni a csapat játékához. Mindig szeretném gól nélkül lehozni a mérkőzést, ez most nem sikerült, ezért kicsit frusztrált vagyok, az viszont boldogsággal tölt el, hogy sikerült  hozzájárulnom a továbbjutáshoz.”

A nyolcaddöntő után megtartották a negyeddöntő sorsolását, ahol a mieink a Budaörsöt kapták ellenfélnek. Az első összecsapásra március 13-án kerül sor a budaörsiek ideiglenes otthonában Tatabányán, a visszavágót április 3-án az Új Hidegkuti Stadionban rendezik

„A Budaörs első hallásra jónak tűnik, de tavaly nagyon meg kellet küzdenünk a továbbjutásért. A két mérkőzésen ki kell jönnie a tudáskülönbségnek, remélem, ezt realizáljuk is. Az mindenesetre jó, hogy idegenben kezdünk” – tette hozzá Horváth András. honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!